Teaser: Merida Mid.Nine!

Zojuist viel een teaser in onze digitale brievenbus. Een voorproefje van wat ons te wachten staat op het jaarlijkse Merida Press Camp waar we eind volgende week kennis zullen maken met toekomstige modellen van de grootste fietsenfabrikant ter wereld.

Vorig jaar kondigde de Duitse hoofdconstructeur van dienst, Jürgen Falke, al aan dat ze zeker naar de ’tussenmaat’ wielen zouden kijken. Zijn uitspraken destijds staafde deels met de opvattingen van anderen; 29″ x veel veerweg wordt ehm niet. 27,5″ x veel veerweg maakt een veel nuttigere combinatie.

Een nieuwe fully in het 140-160 mm veerweg segment werd toen ook al min of meer aangekondigd voor deze editie van het Press Camp. Maar, er is meer.

José Antonio Merida Hermida rijdt momenteel de nodige testkilometers op een 27,5″ hardtail en ervaringen van eerdere Press Camps waarbij we glimpen opvingen van ongespoten aluminium prototypes leert ons dat dan productie aanstonds is…

Maar hoe noem je zo iets…? De 26″ versie heet de O.Nine. Zijnn 29″ broertje de Big.Nine. Deze dan maar de Mid.Nine? We gaan het volgende week zien…!

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Coen
Coen
11 jaren geleden

Half.Nine? Demi.Nine? Of toch O.twentysevenandahalf…

Mark
Editor
Mark
11 jaren geleden
Reply to  Coen

Mida.Nine?

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

0.50

Wat roering in het xc-650b segment kan wat mij betreft geen kwaad, ben wel benieuwd. :)