Trek preseteert “The Ride Gravel”: Vijfdaags gravelavontuur

Van de Vogezen naar de Cauberg

Voor velen is gravellen een avontuur. Rondom huis of iets verderop in de regio exploreren. De drempel om een meerdaagse te doen met overnachting kan voor velen echter hoog zijn.

Van 30 augustus tot en met 3 september presenteert Trek ‘The Ride Gravel’. Een vijfdaagse van de Franse Vogezen naar de Cauberg in Zuid-Limburg. 550 kilometer, 8.000 hoogtemeters en meer dan 60% off road.

Foto: Irmo Keizer

‘The Ride’ wielerevenementen begon als meerdaagse voor racefietsers en voegt dus nu een specifieke gravel-versie toe aan het programma. Bij deze eerste gravel-editie doe je de mooiste natuurgebieden aan van Noord-Frankrijk, de Duitse Eifel, de Ardennen in Luxemburg en Wallonië en tot slot het Limburgse Heuvelland.

Gravelavontuur, op maat

De 5 etappes zijn gemiddeld 110 kilometer lang. Heb je behoefte aan nog meer, dan kun je tijdens de tweede en vierde etappe de route uitbreiden tot ruim 160 kilometer. Slapen doe je elke avond in de ‘The Ride Gravel Base Camp’; een tentenkamp dat door de organisatie telkens op wordt gezet. Je mag je eigen bagage meenemen op de bike, maar je kan er ook voor kiezen de organisatie je spullen over te laten brengen naar het volgende tentenkamp.

Foto: Irmo Keizer

The Ride Gravel kenmerkt zich door een relaxte, broederlijke sfeer, goede campings met verblijf in eigen tent of tenten van organisatie. In elk Base Camp wordt er een pleintje gecreëerd met een bar voor koffie en drank en er zal volop te eten zijn. De laatste etappe finisht bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, waar ook een eindfeest wordt gegeven.

Tijdens het evenement zorgen de mecaniciens van Trek er voor dat je fiets (ook niet-Trek’s…) optimaal geprepareerd klaar staan voor de volgende etappe. Elke etappe kent bovendien een verzorgingspost met eten en drinken en uiteraard is er voor de noodgevallen een medisch team en een bezemwagen aanwezig.

Foto: Erwin Sikkens

Rudy Bouwmeester, marketing manager Trek Benelux:

“Met de Trek Checkpoint zijn we drie jaar geleden de weg van gravel al ingeslagen. The Ride Gravel sluit naadloos aan bij onze pay-off Ride Bikes Have Fun Feel Good. Dit evenement past daarom heel goed bij Trek als merk en bij onze producten.”

Deelname van basic tot luxueus

Deelnemen aan The Ride Gravel kan van basic tot luxueus. Vanaf 695 euro ben je erbij met het Rough & Tumble deelnemerspakket. Wil je echter ontzorgd worden, dan kun je kiezen voor het Lean & Mean-pakket. Er staat dan een privétentje voor je klaar inclusief een matras. Bovendien is het ontbijt dan ook verzorgd. Mag het wat decadenter voor je zijn, dan kun je kiezen voor het Bold & Beautiful-pakket. Je kunt je vermoeide lijf dan tot rust laten komen in een grotere privé tent met een bed, stroom, stoeltje, fietsstandaard, ontbijt en extra eten en drinken.

Meer informatie vind je op www.the-ride-gravel.cc. Hier download je ook het gratis informatiepakket. Op maandag 30 november is er ook gratis een online webinar met meer informatie en mogelijkheden tot het stellen van vragen. Deze begint om 19.30 uur. Aanmelden voor deze  webinar doe je via www.the-ride-gravel.cc/webinars.

Geplaatst in Gravel, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments