Trek World 2014

Waar alle andere grote fabrikanten massaal aanschuiven op de Eurobike over een maand in het Zuid-Duitse Friedrichshafen, trekt Trek al een paar jaar zijn eigen plan. Op verschillende locaties organiseren ze vanuit de locale verdeler Trek World shows, waar dealers en pers mogen komen kijken wat er zoal voor het volgende jaar op de planning staat. De laatste jaren zien we echter ook al een verschuiving naar introductie van nieuwe modellen door het jaar heen. Ook Trek gaat hier in mee en geeft zelfs aan het hele concept van modeljaren los te willen gaan laten. Zodoende kunnen ze nieuwe modellen introduceren wanneer ze echt klaar zijn en niet met een deadline voor een nieuw modeljaar. Natuurlijk zullen er afhankelijk van de componenten wel een soort jaarseries zijn, maar de trend is gezet.

Dit jaar werd een deel van het Koningshof Conference Centre in Veldhoven afgehuurd om daar de dealers en pers uit de Benelux te laten zien wat er voor de komende tijd in hun assortiment zit.

trekworld01

trekworld02

Lush nu ook voor grote meisjes
…of voor kleine meisjes die van grote wielen houden. Eerder dit jaar testten we al eens een Lush in de oude, vertrouwde 26 inch variant. Voor 2014 zijn deze dames-specifieke modellen ook in 29 inch verkrijgbaar in eveneens dames specifieke kleuren. Verwacht echter geen zuurstok roze, maar ‘liquid green’. Vreemd genoeg geen 26″ dames fietsen meer in het assortiment, afgezien van de instapmodellen uit de Skye serie (niveau Shimano Altus). De goede ervaringen van die kleintjes (Emily Batty en Willow Koerber) met grote wielen, waren blijkbaar genoeg reden voor Trek om alleen daarop te wedden.

lush

Slash
Is het een gitaristen-dingetje of zit iedereen nu met riffs en licks van deze voormalig Guns ’n Roses gitarist in zijn hoofd? Mijn asociatie met de naam Slash is in ieder geval een goede: hard, rocken en alternatief. Een fiets met dezelfde naam doet bij mij daarom de hardslag automatisch stijgen en spontaan krijg ik zin om eens onwijs hard over wat rock’s te rollen. De Slash met 650b wielen en 160 mm veerweg voor en achter is alleen verkrijgbaar met een aluminium frame. Voor 2015 moet er immers ook weer wat nieuws te introduceren zijn!

Het kleinere broertje van Slash is de Remedy. Hier wel de keuze aluminium of carbon frame, keuze tussen een carbon (alleen 650b) of aluminium frame en met beiden 140 mm veerweg. Nog kleiner kom je op de Fuel EX serie uit, die met 120 mm veerweg voor de gemiddelde Nederlandse toerrijder die wat meer een do-it-all fiets zoekt de betere keuze zal zijn.

De keuze voor de grovere segment…?!
slash01

slash02

Een trosje Remedy’s…
remedy

De Fuel EX carbon… heel bijzondere kleurstelling dit Red Smoke.
fuelex

Project One
Je doet pas mee als je een custom fiets hebt. Nu kun je zelf gaan zitten freubelen en moeilijke frames uit de USA importeren, maar als je Trek een leuk merk vind, kun je ook gewoon die zodanig specificeren zoals jij wilt. Nadeel? De prijzen beginnen bij zo’n 7000 euro voor een custom carbonnen Superfly hardtail, al gaan er geruchten dat in het programma ook aluminium frames zouden worden opgenomen. Voordeel is echter wel dat je je eigen Velozine-livery fiets kunt samenstellen… en dat is toch wel behoorlijk cool.

projectone

superfly

VZProjectOneSuperfly

Bontrager
Ook het onderdelenmerk Bontrager, wat formeel onder de Trek groep valt, gaat mee in de Enduro hype. Schoenen willen we waarop we niet alleen kneiterhard kunnen fietsen, maar ook nog als een berggeit over moeilijke paadjes kunnen lopen als fietsen geen optie meer is. Bontrager combineert een dergelijke schoen meteen met een andere trend: fluorgeel! Die trend zien we ook terugkomen in de helmen line-up. Natuurlijk kun je ook wit, zwart en grijs krijgen, maar wil je echt opvallen, dan kies je natuurlijk voor de high-visibility versie!

All-mountain schoen tegen een concurrerende prijs (voor de goede opletter)
bontyshoe

Nieuwe race helm in Fluor-geel, incl koerspet klepje die aan de helm te bevestigen is… next up: Project One helmklepjes?!
bontyhelm

Meer info:
Trek Bikes
Project One

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden

Slash in 1 alinea noemen met een URL van de band die hij mede groot maakte, maar die nu een slap aftreksel zonder soul is geworden? Schaam je!

Dennis
Dennis
10 jaren geleden

Kun je altijd nog linken naar de wiki page: http://en.wikipedia.org/wiki/Slash_(musician). Maareh, ik had hier gewoon ff in de pause naartoe kunnen gaan? Tis om de hoek :)

Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden

Fluo zolen onder je schoenen zodat je na een crash makkelijk te vinden bent.

Ik vind het geloof ik wel jammer dat we voorlopig nog wel geen Fuel EX 650b mogen verwachten. Verder: wow, mooi gamma. Ze zijn bij Trek toch behoorlijk uit het dal gekropen de laatste jaren…

Christan
Christan
10 jaren geleden

Zijn er ook plaatjes of details van de alu superfly hardtails?