Updates bij DT Swiss F 232 ONE-voorvork en R 232 en R 535 ONE-dempers

Nee, de kans dat je een voorvork of demper van DT Swiss in het wild tegenkomt is niet groot. Maar kenners weten dit Zwitserse merk zeker te vinden. Voor 2022 zijn er een aantal kleine maar niettemin belangrijke wijzigingen in de bestaande modellen doorgevoerd. Zo komt de R 232 ONE-voorvork nu met twee verschillende offsets en zijn de montageogen van de R 232 ONE- en R 535 ONE-dempers nu standaard voorzien van DU-glijlagers, zodat ze nu op veel meer verschillende soorten frames passen.

DT Swiss 232

Updates bij DT Swiss F 232 ONE-voorvork en R 232 ONE- en R 535 ONE-dempers.

DT Swiss F 232 ONE: nu met twee verschillende offsets

DT Swiss’ F 232 ONE, een lichtgewicht xc-voorvork (vanaf 1480 gram), komt dit jaar in twee verschillende offsets: naast de 51 mm offset die vanaf de introductie beschikbaar was, komt er nu een variant met 44 mm offset bij. Dat is niet mindblowing, want sommige andere merken doen dat al heel wat jaren. Goed nieuws is het wel, want doordat je nu kunt kiezen, kun je – binnen zekere marges – het karakter van je bike zelf bepalen. Over het algemeen voelt een langere offset, in het Nederlands vorksprong genoemd, namelijk iets wendbaarder aan. En is een wat kortere offset juist iets stabieler. Mocht deze materie je interesse hebben: DT Swiss heeft op z’n website een pagina gemaakt waarin alles haarfijn wordt uitgelegd.

DT Swiss F 232 ONE: nu met de keuze uit 44 mm en 51 mm offset.

DT Swiss R 232 ONE en R 535 ONE: nu met DU-glijlagers

Dit jaar voert DT Swiss de montageogen van z’n R 232 ONE- en R 535 ONE-dempers uit met DU-glijlagers in plaats van de voor DT Swiss zo karakteristieke sferische lagers. Ja, die laatste kunnen beter dwarskrachten opvangen en dat is vanuit duurzaamheid een erg goede optie *. Maar vanwege de geringere oogdiameter (6 mm of 8 mm montagebouten) passen ze niet op alle frames. De DU-glijlagers doen dat wel (8 mm of 10 mm montagebouten).

* Fijn dat DT Swiss de optie heeft om op meerdere frames te passen, maar eigenlijk zou het nóg veel fijner zijn wanneer fietsfabrikanten hun frames juist meer compatibel maken met de sferische lagers van DT Swiss. Weten hoe dat precies ziet? Steve van Vorsprung legt het je haarfijn uit in een Youtube-video.

DT Swiss R 232 ONE R 535 ONE

De DT Swiss R 232 ONE is een lichtgewicht xc-demper (vanaf 245 gram) met een in drie posities instelbare compressiedemping. De zwaarder uitgevoerde R 535 ONE-demper (vanaf 300 gram) is bedoeld voor trail- en allmountainbikes.

Bron: dtswiss.com

Test DT Swiss F 232 ONE

Collega Jeroen heeft de DT Swiss F 232 ONE in gebruik. Z’n testverslag lees je binnenkort op deze site.
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments