Vaude MTB collectie voor het najaar en winter

Nu de herfst het weerbeeld weer bepaalt, wordt technische kleding steeds meer relevant. Extra lagen voor behoudt van lichaamswarmte én waterwerende coatings om meer opgewassen te zijn tegen de regen.

Vaude is al jaren een van de koplopers op het gebied van meer milieuvriendelijke fietskleding. Ze presenteren nu enkele, milieuvriendelijke nieuwigheden voor dit najaar.

Waar veel kledingfabrikanten perfluorkoolstof (PFK) toepassen om hun materialen waterafstotend te maken, heeft Vaude zichzelf opgelegd om tegen 2021 een collectie te hebben die 100% PFK-vrij is. Waarom? PFK is simpelweg erg slecht voor het milieu. En wat velen zich misschien niet beseffen, is dat regenkleding met een waterafstotende laag bij een regenbui of wasbeurt telkens PFK verliest. En dat komt dus terecht in de natuur. Tot voor kort werd gedacht dat het niet mogelijk was om een goede waterafstotende coating te maken zónder PFK. Na jaren van onderzoek blijken er toch meer milieuvriendelijke alternatieven te zijn. Bij Vaude noemen ze dit simpelweg ‘Eco Finish’ en het vormt inmiddels de kern van hun allround kledinglijn. Wat het exact is, is natuurlijk een geheim van Vaude…

Voor het najaar van 2020 zijn er weer een aantal nieuwe kledingstukken ontwikkeld. We pikken er enkele highlights uit.

Men’s All Year Moab Jacket

Dit is een lichtgewicht multi-sport jas met een PrimaLoft Eco voering aan de voorzijde en in de schouderdelen. Deze nieuwe jas wordt neergezet als een 4-season jas, maar is dankzij waterafstotende-materialen en stretch stof vooral geschikt voor overgangsweer. De capuchon is daarbij groot genoeg om óver een helm te dragen. De jas weegt 495 gram en is er in het blauw-zwart, groen-zwart en rood-zwart voor een prijs van € 190.

Men’s All Year Moab Zip-Off Pants

Deze broek kun je als lange en als korte broek dragen. De onderste beenstukken zijn afneembaar. Wanneer de temperatuur daalt, geven de bovenste beenstukken echter extra isolatie voor de knieën en dijbenen dankzij de PrimaLoft Eco voering. Op het zitvlak is stretchstof toegepast dat waterdicht is; wel zo aangenaam bij opspattend water. Op strategische plekken zijn ritsen aangebracht waardoor het aantrekken vergemakkelijkt wordt en je ook de ventilatie goed kunt regelen. Hij kost € 190 en is er in drie kleuren: ‘eclipse’, zwart en blauw.

Minaki Shorts III

Soms is een lange broek gewoonweg niet handig, omdat je bijvoorbeeld met knieprotectoren rijdt. Voor wanneer je dan tóch wat extra bescherming tegen de elementen wilt, heeft Vaude de Minaki Short III. Deze korte broek combineert PrimaLoft isolatie aan de voorzijde met een waterafstotende achterzijde. Ritsen aan de zijkanten geven de mogelijkheid tot het verder reguleren van de temperatuur. Je koopt deze Minaki voor € 130, waarbij je de keuze hebt uit de kleuren zwart, ‘vibrant green’, ‘cranberry/steelblue’ en ‘steelblue’.

Men’s All Year Moab FZ T-Shirt

Weet je niet of een shirt of jas de beste keuze is voor je rit? Dan is dit long sleeve t-shirt misschien een optie. Aan de voorzijde is ‘ie namelijk voorzien van een windstopper, om je tegen de koude wind te beschermen. Het ademend vermogen is echter een stuk beter dan een volwaardige, geïsoleerde jas. Aan de voorzijde zit een rits over de hele lengte en aan de achterzijde vind je een zakje, dat — enigszins merkwaardig — een opening heeft naar de zijkant. Het shirt is geheel gemaakt van gerecycled polyester en is sneldrogend. Je kunt dit shirt krijgen in de kleuren blauw, zwart en ‘steelblue’ voor € 95.

Women’s All Year Moab Zip-Off Jacket

Gemaakt van gerecyclede PET flessen en een voering van koffiedrab (!) is dit kledingstuk een war(m)e kameleon. De voorzijde is winddicht terwijl de hele jas waterafstotend is. De mouwen zijn afneembaar, waardoor je het tot een vest omtovert. Het Moab Zip-Off jacket is verkrijgbaar in het zwart en ‘steelblue’ voor € 210.

Check de gehele collectie nu online: www.vaude.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments