De komende dagen: de volledige XC World Cup 2020!

De enige twee rondes, beide in Nové Mesto

2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar waarin van alles werd gepland, verschoven, geannuleerd, opnieuw gepland en alsnog geannuleerd. Het is je dan ook compleet vergeven als de XC en downhill World Cups volledig van je radar zijn verdwenen.

Van de volledige agenda blijft slechts weinig over en dat wordt afgewerkt in zeer beperkte tijd.

De komende dagen worden de enige twee rondes van de XC World Cup verreden in het Tsjechische Nové Mesto.

Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

2020 wordt een tussenjaar. En hopelijk blijft het daarbij. De Olympische Spelen werden een jaar uitgesteld en van de originele kalender bleef weinig over. Het ene na het andere evenement werd geannuleerd en zelfs het WK in het Duitse Albstadt verdween van de kalender. De UCI werkte hard aan een alternatieve kalender, maar ook die bleef niet lang overeind. Het resultaat is dat — nu eenmaal de herfst is ingezet — de ‘volledige’ kalender nog moet worden afgewerkt. Het WK is verplaatst naar het Oostenrijkse Leogang, waar van 5 tot en met 11 oktober zowel de XCers als downhillers aan de start zullen staan. Ná het WK worden van 15 tot 18 oktober twee rondes van de downhill wereldbeker verreden in het Sloveense Maribor. Van 29 oktober tot en met 1 november volgen nog eens twee rondes in het Portugese Lousã.

Voor de XCers is de kalender nóg compacter. Zij rijden hun volledige wereldbekerseizoen op één plek in de komende 6 dagen. Plaats van handelen is het Tsjechische Nové Mesto. Het parcours rondom het biatlonstadion is gekend om zijn vele boomwortels en met de regen van deze dagen zal het beslist spanning en sensatie geven. Tussen beide wereldbekermanches zal het parcours licht gewijzigd worden ‘om het interessant te houden’… Maar waar de tribunes in het stadion en de ruimtes langs de linten in andere jaren volgepropt staan met toeschouwers, zal het dit jaar misschien desolaat overkomen. Beide rondes worden namelijk verreden zónder publiek.

Dit beeld zal dit jaar anders zijn. Wél racers, géén publiek. Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Te volgen op Redbull.tv

Ook als dit jaar bijna alles anders, gelukkig zijn er ook nog dingen die wél blijven zoals ze al waren. Zo worden ook nu alle elite-wedstrijden van de heren en dames bij deze twee rondes van de World Cup uitgezonden via de livestream van Redbull.tv.

Uitzendschema

World Cup – Ronde 1
Dinsdag 29 september 2020
17:00 uur – Short Track dames
17:45 uur – Short Track heren

Donderdag 1 oktober 2020
12:20 uur – XCO dames
15:50 uur – XCO heren

World Cup – Ronde 2
Vrijdag 2 oktober 2020
17:00 uur – Short Track dames
17:45 uur – Short Track heren

Zondag 4 oktober 2020
12:20 uur – XCO dames
15:50 uur – XCO heren

Parcourspreview

De regen heeft het parcours goed glibberig gemaakt. Hoe glibberig? Dat laat Sergio Mantecón Gutiérrez ons zien:

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments