Video | Born To Mountain Bike: Tom Pidcock

Eens in de zoveel tijd staat er een atleet op die alles domineert. Een die veruit boven de rest uitsteekt en de smaakmaker is van zijn generatie. Momenteel zijn we qua sensatie ronduit verwendt wat tweewielerwedstrijden betreft. Want of het nu over racefietsen, cyclocrossen of mountainbiken gaat; er is er niet één… maar er zijn er zeker. Naast Mathieu van der Poel doet Tom Pidcock als racefietser, cyclocrosser en mountainbiker het ook ‘best aardig’. En ja, dat is een understatement. Onlangs gaf-ie te kennen dat ie zichzelf misschien wel vooral als mountainbiker ziet…

Natuurlijk zijn we enorm trots op Mathieu van der Poel. ‘Ons eigen’ wonderkind dat ongeacht het type fiets er een feest van maakt wáár-ie ook rijdt. Maar hoe uniek de atleet MvdP ook is… toch is-ie niet de enige op dit moment die allerlei fietsdisciplines combineert op het hoogste niveau. Waar zulke unieke atleten misschien maar eens in de zoveel tijd opstaan, zijn we momenteel verwend. Want vanaf dat eiland in de Noordzee komt ook talent. Tom Pidcock heeft misschien net wat minder overwinningen; zijn strijdlust én vaardigheid zijn een genot om te zien.

Maar het gaat er wat mij betreft niet om wie nu meer capabel is of meer wint. Het is altijd een genot om de prestaties van topatleten te zien… die er dikke lol in hebben. En Tom Pidcock is beslist geen uitzondering. Hij combineert cyclocrossen met het rijden van wedstrijden op de weg én rijdt eveneens ‘niet onverdienstelijk’ op de mountainbike. Sterker: hij zegt zelf dat-ie misschien wel geboren is voor de mountainbike:

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments