Vredestein Black Panther Xtrac 650b

Als we dan toch bezig zijn met het nieuws over 650b, dan kunnen we net zo goed er even over doorgaan. Ons eigen Nederlandse merk Vredestein heeft namelijk ook al een tijdje 650b banden in het assortiment. Nuchter als ze zijn, gaven ze vorig jaar op de Eurobike al aan dat ze deze trend zagen doorzetten en dat ze min of meer hun volledige line-up ook in de tussenmaat zouden leveren. Zo gezegd, zo gedaan heeft Vredestein dit jaar de Black Panther, Black Panther Xtrac, Black Panther Xtreme en Spotted Cat in de 650b maat. Alleen de Spotted Cat is verkrijgbaar in de breedtemaat 2.0 inch, de rest allemaal in 2.2. Er zijn gewone vouwversies verkrijgbaar en tubeless ready varianten.

BlackPanther650b01

Op mijn 26 inch fietsen reed ik al een aantal jaren met diverse Black Panther uitvoeringen. Deze bevielen me omdat de banden een goed compromis vormden. Niet te zwaar, maar zeker niet zo licht dat bij het minste of geringste steentje de zijwang openscheurt. Voldoende grip, zonder met een tractorband onderweg te zijn. Redelijk vervormbaar rubber, maar niet zo zacht dat ze na een dagje in de Ardennen gummen meteen de kliko in kunnen. Kortom, een prima allrounder. Mijn 26 inch wielen staan echter al een tijdje stil in een hoekje ten faveure van hun 650b broertjes. Zouden de Vredestein’s in deze tussenmaat met iets meer volume (de 26 inch variant is 2.0 inch / 50 mm) mij nog altijd kunnen bekoren?

Het antwoord kan ik kort over zijn: ja!

BlackPanther650b02

CJ

Geplaatst in Nieuws, Reviews.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden

Hap!! :) Ja hallo… Is dat een review tegenwoordig? Zal maar wat vragen stellen dan… Heb je de tubeless ready of gewone versie gereden? Wat is het verschil tussen die twee? Wat weegt jouw versie in het echt? Hoe breed valt ie uit? En hoe hoog? Staan de nopjes verder uit elkaar op de 650b versie? Hoe makkelijk is ie tubeless te monteren? Hoe rijdt ie? Rolt het wat? Tractie met klimmen? Grip in bochten? Overgang van middenprofiel op zijnoppen? In droge, intermediate en natte omstandigheden? In typisch Nederlands, Ardeens en Alpenterrein? Gebruik je em op voor- en achterwiel? Voorkeur?… Lees meer »

JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden

Ik heb nog wel een vraag: Is de vorm van een nop te patenteren? Kenda heeft de ‘Honey Badger’. Die lijkt wel het resultaat van het in de blender gooien van het huidige Vredestein assortiment :D