Vrijwillige terugroepactie GT Karakoram en Aggressor 2017

Fiets- en onderdeelfabrikanten doen hun uiterste best om producten aan veiligheidsstandaarden te laten voldoen om gebruikers veilig veel lol van hun aankoop te laten hebben. Het testen van producten houdt echter niet op wanneer een bepaald product al in productie is of de showroomvloer verlaten heeft.

GT ontdekte onlangs een potentieel probleem met de sturen die op twee modellen gemonteerd zijn. Ben je in het bezit van een GT Karakoram of GT Aggressor van modeljaar 2017, lees dan navolgend persbericht goed om te zien of jouw GT onder deze recall valt.

Het volledige persbericht:

“Het team van GT heeft tijdens producttests een potentieel probleem vastgesteld met de sturen die op een beperkt aantal GT Karakoram- en Aggressor-fietsen uit 2017 zijn gemonteerd. De sturen kunnen in bepaalde gevallen na verloop van tijd kleine haarscheuren als gevolg van materiaalmoeheid ontwikkelen. Wanneer deze niet worden ontdekt kunnen ze groter worden en uiteindelijk tot een breuk in het stuur leiden. In dat geval kan een berijder de controle over de fiets verliezen en vallen.

Er zijn geen incidenten of verwondingen gemeld, maar omdat de veiligheid van GT-gebruikers en de optimale prestaties van GT-producten onze hoogste prioriteit hebben start GT een vrijwillige terugroepactie en een programma voor gratis vervanging.

Klanten dienen de kennisgeving van de terugroepactie door te nemen op www.gtbicycles.com/usa_en/recalls/ en contact met hun bevoegde GT-dealer op te nemen om vast te stellen of dit vrijwillige terugroepprogramma op hun fiets van toepassing is.”

Bron: www.gtbicycles.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments