Wolven in Nederland: Wolfpack banden nu verkrijgbaar

Nieuw bandenmerk, met bekende roots: Te zien op de Bike MOTION

Wolfpack: een nieuw bandenmerk. Elan in Nijmegen meldde ons onlangs vol trots dat ze op de aankomende Bike MOTION het merk officieel in Nederland lanceren.

Grappig, die naam… maar wat moeten we met een nieuw bandenmerk als we toch massaal blijven zweren bij Schwalbe of Continental banden? Het zwarte goed dat veel impact heeft op de rijeigenschappen van de fiets, blijft een beetje zwarte magie en velen blijven trouw aan hun favorieten. Begrijpelijk.

Waarom dan een nieuw merk overwegen? Simpel: de kans is groot dat je al geruime tijd met banden rondrijdt die techniek bevatten die Wolfgang Arenz ontwikkeld heeft. Deze Duitser is namelijk dé tovenaar achter de Black Chili compound van Continental en… Addix van Schwalbe. “Ja, maar ik rij Specialized banden!” roep je nu misschien. Dikke kans dat die een compound hebben die ‘Gripton’ heet en ook die samenstelling heeft Heer Arenz gebrouwen.

Wij zijn vast niet de enigen die wat herkenning in het lettertype zien…

Sinds 2018 is Wolfgang voor zichzelf bezig onder het label ‘Wolfpack’. Zijn speerpunten zijn lage rolweerstand én veel grip. Arenz kan teruggrijpen op vele jaren ervaring en zegt zodoende deze moeilijk te verenigen eigenschappen wél te kunnen combineren. Dat wil hij vervolgens ook tegen scherpe prijzen doen, zonder dat er op levensduur wordt bezuinigd. Allemaal eigenschappen die menig biker zal waarderen. Hopelijk is het niet een gevalletje ‘if it souds too good to be true…’ Eerst maar eens aan de band voelen tijdens de Bike MOTION komend weekend en daarna aan de tand…

Meer informatie: www.wolfpack-tires.com
Distributie in Nederland: www.elan.cc

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments