World Cup Houffalize: de zaterdag races

Op zaterdag worden tijdens de wereldbeker weekenden de races voor de aanstormende talenten verreden. Zo stonden vandaag de U23 vrouwen en mannen aan het vertrek alsook de junior dames. De junior heren mogen morgen in alle vroegste hun kunsten vertonen.
Bij de heren U23 was Michiel van der Heijden voor Nederland de man die hoge ogen kon gaan gooien. Per slot van rekening won hij amper 2 jaar geleden hier nog de World Cup voor junioren. Michiel moest echter genoegen nemen met een 6e stek, terwijl de overwinning naar de Tsjech Ondrej Cink ging.

Bij de dames U23 was het de Oekrainse Yana Belomoyna en bij de junior dames de franse Margot Moschetti.

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden hoe het hier is…:

De startlocatie is gewijzigd. Niet langer het pitoreske pleintje voor de kerk, maar bij de brandweer onderaan de 4X track is nu de start en finish geplaatst. Positief, want hier is meer ruimte én mensen kunnen gewoon fatsoenlijk ‘s ochtends naar de kerk!

Een van de nieuwe stukken in het parcours: een stuk of 6 hairpins, waarmee je van bovenop de Houffalize-berg helemaal tot de straat afdaalt.

Een aspect van de nieuwe startloop was nog een beetje tricky: de steile klim na de aanloopstrook (daar komen ze met 50 km in het uur aan), waarop iedereen zowat tot stilstand komt. Alleen de eerste 10 kunnen vol doorpakken.

De uiteindelijke winnaar Ondrej Cink in een van de 6 hairpins.

Een van de Nederlandse pupillen met uitzicht op de weg: Rens de Bruijn.

En Michiel van der Heijden duikt in een van de vele gaten in het parcours.

De finish van de U23 in Houffalize…

CJ

Posted in Nieuws, Specials, World Cup.

Reacties

avatar