Zaterdag 14 september: NTFU Traildag 2024

Op zaterdag 14 september organiseert de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) voor trailcrews een traildag. Tijdens deze samenkomst in Heumen worden praktijkvoorbeelden bekeken, wordt er volop kennis uitgewisseld en wordt er gesproken over de toekomst van het mountainbiken. Ben je met je vereniging lid van de NTFU, dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Er zijn nog plekken vrij.

Speciaal voor trailcrews die bij de NTFU zijn aangesloten, organiseert de NTFU op zaterdag 14 september 2024 de NTFU Traildag. Vanuit het hele land komen trailcrews samen in Molenhoek (ten zuiden van Nijmegen) om goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen en over de toekomst van het mountainbiken na te denken. Het idee achter de Traildag is dat de NTFU trailcrews graag goed gereedschap geeft – letterlijk én figuurlijk. Middels workshops en gerichten trainingen vergroten trailcrews hun kennis en vaardigheden.

NTFU Traildag 2024

Trailonderhoud: door elkaar te helpen worden trailcrews steeds professioneler…

NTFU Traildag 2024

De NTFU Traildag 2024 bestaat uit twee dagdelen. In de ochtend is er een lezing door Troy Corsen, belangenbehartiger van de NTFU. Hierbij staat het eerder door de NTFU gepubliceerde visiedocument centraal over de toekomst van mountainbiken en gravelbiken.

Na deze lezing wordt er in gegaan op C-Tip, een routebeheersysteem voor recreatieroutes. C-Tip is er namelijk nu ook als app voor op de telefoon. Bijkomend heeft de NTFU speciaal voor trailcrews extra toepassingen laten bouwen, zoals het onderhoudslogboek.

Professioneel mountainbiker én ziekenhuisarts Lotte Koopmans komt ook langs. Ze vertelt over haar carrière als profrijder bij het KMC Ridley MTB Racing Team én ziekenhuisarts, over wat ze van de Nederlandse mountainbikeroutes vindt en over de populariteit van de mountainbikesport onder vrouwen.

In de middag, na de lunch, is er een keuze te maken uit twee opties. Zo is er een mountainbikerit, waarbij er al fietsend en pratend nog volop kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Of je schuift aan bij een rondetafelgesprek waarbij het veilig bouwen van technical trail features, alle aspecten van een bikepark en het communiceren met en namens je trailcrew de centrale thema’s zijn. Onderdeel van dit deel van de middag is ook een bezoek aan bikepark Mook.

NTFU Traildag 2024

Aanmelden nog mogelijk

De NTFU Traildag 2024 vindt plaats op zaterdag 14 september en begint en eindigt bij Jachtslot Mookerheide aan de Heumensebaan 2 in Molenhoek. Er zijn nog diverse plekken vrij voor deelname. Deelnemen is gratis en bedoeld voor trailcrews die zijn aangesloten bij de NTFU. Per trailcrew is er ruimte voor maximaal vier personen. Aanmelden kan op de site van de NTFU tot en met uiterlijk 5 september 2024.

Meer info en aanmeldmogelijkheden: ntfu.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments