World Cup La Bresse – best of…

De regen is alweer uit de lucht, de linten opgeruimd en de races zijn verreden… Gisteren vonden onder enigzins wisselende omstandigheden de finales van de World Cup downhill in La Bresse plaats. Allereerst mochten de dames de modder uit het parcours rijden, waarna de gekwalificeerde heren onderling uit mochten vechten wie er als snelste van start naar finish kon rijden… en tussen de lintjes kon blijven. Steve Peat, de winnaar van 2 jaar geleden in La Bresse, zette namelijk een goede tijd neer, maar werd later gediskwalificeerd omdat hij in de bovenste sectie buiten het parcours gereden zou hebben.

 

Wat er ook gebeurt, ALTIJD je stuur vasthouden!

 

Bij de dames was het een dominerende Tracy Moseley die wederom de rest te snel af was. Overigens, diezelfde Tracy Moseley is ook geselecteerd voor de britse WK selectie cross country: ze zal als dame in de team relay meedoen! Rachel Atherton, voorheen de betere rijdster ten opzichte van Tracy, was blij met haar op safe gereden race nadat ze in de training al flink onderuit gegaan was en haar zelfvertrouwen een flinke deuk had opgelopen.

Uitslag dames:

  1. Tracy Moseley
  2. Florianne Pugin
  3. Sabrina Jonnier
  4. Rachel Atherton
  5. Emmeline Ragot
Jill Kintner kwam vaak winnend over de finish op haar oude onderdeel 4Cross, op de downhill in La Bresse mocht ze tevreden zijn met een 9e stek.

 

De herenrace leek op voorhand beslist nadat Aaron Gwin in de kwalificatie al 2 seconden sneller dan de rest beneden wist te zijn. Greg Minnaar, tweede in de ranglijst, was echter gebrand op een overwinning om mogelijk Gwin nog in te halen voor de overall titel en wist in de finale Gwin achter zich te laten. Hierdoor blijft de eindzege voor hem nog onzeker tot de finale van de World Cup over 2 weken in Val di Sole.

Uitslag heren:

  1. Greg Minnaar
  2. Gee Atherton
  3. Aaron Gwin
  4. Fabien Barel
  5. Cameron Cole
  6. Marc Beaumont
  7. Steve Smith
  8. Damien Spagnolo
  9. Justin Leov
  10. Ben Cathro
Volledige uitslagen zijn hier te vinden.
Winnaar Minnaar in full compression!

 

Voor Aaron Gwin blijft het nog even spannend tot Val di Sole of hij definitief met de leiderstrui naar huis mag.

 

Fabien Barel kon een jaar geleden door een blessure amper lopen, maar reed een dijk van een race en eindigde 4e. Na de race kondigde hij aan de massaal toegestroomde Franse fans aan, na Val di Sole en Champery dit jaar zijn carriere als professioneel downhiller te beeindigen.

 

Terwijl zijn broertje Gee naar de 2e plek reed, lijkt Dan Atherton dit jaar met name de races te rijden als overwinning op zichzelf en zijn nekblessure afgelopen jaar.

 

Ben Reid duikt tussen het publiek door de laatste sprongen af…

 

Sikmik Hannah heeft zich dit jaar, na zijn afgebroken stuurpen in Pietermaritzburg, niet meer van zijn beste kant laten zien. Langzaam maar zeker begint hij echter op snelheid te komen… WK kandidaat?

 

Young gun Troy Brosnan rijdt bij afwezigheid van Speci-Monster kopman Sam Hill de sterren van de hemel en is momenteel leider in het jongerenklassement.

 

Steve Smith laat even zien dat hij ambitie heeft om na zijn fietscarriere boer te worden… lekker ploegen!

 

En Duits nationaal kampioen Benny Strasser probeert op het laatste stuk nog even een superman…

 

Tekst en foto’s: Coen de Jongh
Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Vooral de grote (?) plas water net na de start gaf nog al wat tricky momenten voor een aantal rijders. Alleen jammer dat je op freecaster net niet die plas kon zien. erg leuke wedstrijd.

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Aan de foto’s te zien heb ik weer iets leuks gemist.

Sven
Sven
12 jaren geleden

Tracky trick, uh.. Tricky tracks! Gave foto’s.