Zaterdag 28 september: Operatie Fazant – Gravelrit door Noord-Brabant

Op zaterdag 28 september 2024 vindt Operatie Fazant plaats. Een gravelrit met naar keuze een lengte van 80, 120 of 160 kilometer door Noord-Brabant. De toertocht combineert de passie voor gravelbiken met het rijke historische erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog dat Noord-Brabant te bieden heeft. Met deze gravelrit wordt 80 jaar bevrijding van Noord-Brabant gevierd van op de gravelbike. De inschrijving is inmiddels geopend.

Operatie Fazant – 28 september 2024 graveltocht, toertocht gravelbike Noord-Brabant

Foto: Joost van Asch – Parlor Fotografie

Operatie Fazant: vier 80 jaar bevrijding van Noord-Brabant van op de gravelbike

Operatie Fazant is een toertocht vanuit het historische Fort Isabella in Vught. Je hebt daarbij de keuze uit gravelroutes van 80, 120 en 160 kilometer. De routes voeren je over onverharde paden en langs de meest indrukwekkende oorlogsmonumenten van de Tweede Wereldoorlog. Uniek hierbij is dat tijdens de tocht historische verhalen over de bevrijding van Noord-Brabant tot leven worden gebracht. Zo kom je toneelspel en beeld- en geluidsfragmenten tegen. “Onderweg en bij de finish zullen de deelnemers zich wanen in een levend museum,” aldus het persbericht.

Fervent gravelbiker én routebouwer Bjorn Kamman zette eerder al de Liberation Divide uit. Vorig jaar op 5 mei organiseerde hij ook een graveltocht met als centraal thema de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bjorn combineert graag historische aspecten met z’n fietspassie. Nu lanceert hij Operatie Fazant. Dat doet hij samen met onder meer Jasper van Gils, creatief directeur van Groowup. Ook Bjorn van de Langenberg, organisator van onder meer de Grenspalenklassieker en Carola Groeneveld en Fleur Suijkerbuijk, organisatoren van Graveller zitten mee in de organisatie van Operatie Fazant.

De route is niet uitgepijld. Je rijdt hem dus via een gps-apparaat, waarbij de gpx uiteraard voor aanvang van de graveltocht beschikbaar wordt gesteld. Tickets voor deelname kosten 27,50 euro. Inschrijven kan via: operatiefazant.nl

Operatie Fazant – 28 september 2024 graveltocht, toertocht gravelbike Noord-Brabant

Foto: Joost van Asch – Parlor Fotografie

Foto: Joost van Asch – Parlor Fotografie
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments