Gedragen: Gore C5 Infinium handschoenen – Winddichte warmhouders

De winters zijn niet meer wat ze geweest zijn, dat is nu wel duidelijk. Een zondagse toertocht met laat in de ochtend nog temperaturen ver onder nul? Ik moet de eerste deze winter nog rijden. Andere omstandigheden vragen om ander materiaal. Zoals handschoenen die passen tussen mijn zomerhandschoenen en mijn dikke gevoerde winterhandschoenen. Zeg maar bij temperaturen tussen vijf en vijftien graden.

Op mijn zoektocht kwam ik bij Gore Wear terecht. Ik meende dat dit merk Gore Bike Wear heette, maar omdat Gore ook hardlopers wil bedienen hebben ze de toevoeging ‘Bike’ maar verwijderd.

Maar waarom beland ik op zoek naar handschoenen bij Gore Wear? Drie redenen. Allereerst ben ik tevreden over de kwaliteit van de Gore-producten die ik al heb liggen. Daarnaast is hun ademende, winddichte en elastische laminaatstof nog steeds toonaangevend. En tot slot heeft Gore Wear als een van de weinige merken fietshandschoenen zonder inzetjes van schuim of gel in de handpalm. Daar heb ik namelijk een hekel aan, aan van die dikke plakken aan de binnenkant van mijn handschoenen. Als je zoals ik met ergonomische handvatten rijd – 711’s van SQlab – dan werken die alleen maar averechts, zo is mijn ervaring.

Lekker: géén inzetjes van schuim of gel. Alleen jammer dat de beloofde telefoonschermbedienbaarheid niet werkt.

Vandaar dus handschoenen van Gore Wear; de C5 Infinium. Met een bovenwerk van elastisch winddicht en waterafstotend materiaal en een binnenkant van kunstleer zónder verdikkingen of verstevigingen. De afwerking is – typisch Gore Wear – erg netjes, met strak stikwerk en mooie details. Bovendien zitten ze prima en doen ze wat ze moeten doen. Harde wind en kou worden goed tegengehouden, maar tegelijkertijd gaan je handen niet zweterig aanvoelen als je na een paar uur stoempen goed op temperatuur bent. En word je onderweg door een buitje overvallen, dan houd je het redelijk droog. Mits die bui niet te heftig en te lang is, want echt waterdicht zijn de handschoenen niet.

Mooie afwerking en hoogwaardige materialen: Gore Wear doet z’n reputatie eer aan.

Dat belooft Gore Wear overigens ook niet. Wat ze op hun site wél beloven, is dat je met deze handschoenen aan het scherm van je smartphone kan bedienen. Maar helaas, mijn iPhone geeft geen sjoege als ik het scherm met de Infiniums aanraak. Daarnaast zouden de siliconenapplicaties op de binnenkant van de vingers voor extra grip zorgen. Grip waaróp is me niet duidelijk, want op de plek waar ik met mijn wijsvinger de remhendel vasthoud, zit juist géén siliconenlaagje. Alleen op de duim zit de siliconenapplicatie op een logische plek: daar waar je de schakelhendel raakt.

Dealbreakers, deze onvolkomenheden? Niet voor mij. Hoewel ik de handschoenen binnen dertig dagen nog kon terugsturen, heb ik ze gewoon gehouden. Ze zitten namelijk prima en doen voor mij wat ze moeten doen. Ze kosten € 59,95 en komen in 7 maten en drie kleuren: zwart, rood en geel.

Tekst en foto’s: Arjan Kruik

Posted in Reviews and tagged , , , , .

Reacties

avatar