Review: Lezyne Steel Travel Floor Drive

Lucht voor onderweg

Lezyne staat bekend om z’n hoogwaardige producten die er meestal ook nog eens goed uitzien. Dat geldt zeker ook voor hun Steel Travel Floor Drive. Een pomp voor op reis. En neem dat begrip ruim, want de mijne ligt gewoon altijd in de auto.

Lezyne Steel Travel Drive en Classic Over Drive

In vergelijking met de Lezyne Classic Over Drive vloerpomp is de Lezyne Steel Travel Floor Drive prettig compact.

Rondje Heuvelrug, weekendje Limburg, tripje Alpen; dit pompje is er altijd bij. Kan ook makkelijk, want dankzij de smalle voet neemt-ie in de kofferbak nauwelijks plek in. Halve meter lang, twee decimeter breed en maar zes centimeter dik, als-ie plat ligt. Net niks. Terwijl z’n prestaties juist groot zijn; hij gaat met gemak tot ruim tien bar.

Mooie mix tussen strak modern en klassiek

Fraai houten handvat met slimme slangmontage.

Tien bar is géén probleem.

Okay, een digitale manometer laat zich nauwkeuriger aflezen. Maar als het om mooi gaat, is analoog superieur.

Compacte voet, zodat 'ie amper ruimte in de kofferbak inneemt

Compacte, enkelvoudige voet voor makkelijker opbergen. De beschadigingen zijn ontstaan door schuren in de kofferbak.

Mountainbikebanden kunnen met veel minder druk toe, maar vanwege het relatief lage volume van het pomphuis van de Steel Travel Floor Drive moet je om een dikke 29er band vol te krijgen meer slagen maken dan met een grote vloerpomp. Logisch. Dat is de prijs die je betaalt voor z’n meeneemgemak.

Naast functioneel is het ook een fraai apparaat. Mooi houten handvat, zwart gelakt stalen pomphuis en zuigerstang, dito aluminium voet, luxe manometer en nette ventielkoppeling. Die je overigens, typisch een Lezyne-dingetje, óp het ventiel moet draaien. Resulteerde dat vroeger snel in losgedraaide ventielen, dankzij een ventieltje in de koppeling kan je de overdruk in het slangetje laten ontsnappen en laat de koppeling zich losschroeven zónder dat het ventiel meekomt. Wie desondanks liever klikt dan draait moet de Speed Chuck-ventielkoppeling (€3,95) erbij kopen.

Ventielkoppeling

De ventielkoppeling draai je óp het ventiel. Dankzij de drukknop kun je druk aflaten, zodat je koppeling zich los laat schroeven zónder de ventielkern mee los te draaien.

De Lezyne Steel Travel Drive zelf kost € 64,95. Het was mooi geweest als er voor dat geld ook een mooi hoesje bij de pomp geleverd zou worden; doordat de pomp nu onbeschermd door de kofferbak schuift, is de lak beschadigd geraakt. En dat is zonde voor zo’n fraai product.

Meer info: www.lezyne.com

Tekst & foto’s: Arjan Kruik

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments