MTB Solutions team race report: Banneux & Enduro de la Semoy

Het wedstrijdseizoen voor de enduro rijders is in volle gang. Intussen zijn drie van de vier wedstrijden van de Belgische Enduro Cup verreden en ook de franse Cannondale Enduro Tour is met twee wedstrijden nu halverwege. Als we de balans opmaken dan kunnen we niet anders dan concluderen dat de Nederlanders het goed doen. Dit jaar doen de jongens van het MTB-Solutions Enduro Team voor ons verslag vanuit de wedstrijden.

Belgium Enduro Cup #3 – Banneux

In de beginjaren hadden ‘wij Hollanders’ nog wel eens de reputatie dat we wel mooi materiaal hadden, maar niet de skills die je daarbij zou verwachten. Dat lijkt definitief verleden tijd als je ziet dat in drie van de zes klassen structureel Nederlanders op het podium te vinden zijn. In Banneux heeft Manu Warnet zijn eerste overwinning behaald bij de junioren en bij de Master1 en Master2 zijn Daniel Prijkel en Herman Hylkema vaste klanten voor de podium.

Na de modderige omstandigheden van de eerste wedstrijd en de sneeuw tijdens de Eenduro d’Amblève was het in Banneux dan eindelijk droog en zonnig. Deze wedstrijd is nieuw op de kalender en dat betekent dat de trails voor iedereen nieuw zijn. Dat beloofde een mooie wedstrijd te worden, waarbij er geen voordeel was voor de lokale rijders. Voor het klassement maakte dat echter weinig verschil en na zes specials komen de toppers toch bovendrijven met opnieuw de winst voor Bart de Vocht.

De tracks waren heel gevarieerd en je kon merken dat ze speciaal voor deze wedstrijd waren aangelegd. Soms was het lastig om het goede spoor te vinden, maar dat hoort bij blind racen! De specials waren op sommige stukken best technisch en aan de finish was iedereen behoorlijk uitgeput omdat er veel gesprint moest worden. De organisatie van het evenement was top en dit is een mooie aanvulling op de bestaande wedstrijden uit de Belgische cup.

Cannondale Enduro Tour #2 – Enduro de la Semoy

Een week na de wedstrijd in Banneux trok een groot deel van het deelnemersveld naar de befaamde streek van de Semoy rondom Les Hautes Rivières. Deze regio heeft zonder twijfel een aantal van de mooiste trails in de Ardennen. De Enduro de la Semoy heeft een beruchte reputatie want het uitrijden van deze tweedaagse enduro wedstrijd is al een prestatie op zich. De afdalingen zijn schitterend, maar ook vol met stenen en moeilijke passages waarbij de kans op pech en lekke banden altijd aanwezig is.

De wedstrijd maakt sinds dit jaar onderdeel uit van de Cannondale Enduro Tour en dat betekent dat er een sterk deelnemersveld aan de start stond van maar liefst 400 mannen en vrouwen. Dit jaar waren er ook opvallend veel Duitse rijders aan de start. Wellicht heeft dat wat te maken met het feit dat Bike Components nu als hoofdsponsor aan de cup verbonden is. Hoe dan ook, qua resultaat ging het voor ons team weer uitstekend. Manu heeft zijn eerste podiumplek weten te scoren bij de Cannondale Enduro Tour en ook de rest van het team heeft goed gepresteerd en allemaal de wedstrijd zonder kleerscheuren uitgereden.

Scottish Enduro Series #3 – Innerleithen

In het weekend van 18/19 mei hebben we ook nog deelgenomen aan de Scottsich Enduro Series in Innerleithen. Wil je daar een uitgebreid verslag van lezen dan vind je die op de website van MTB-solutions.

Geplaatst in Enduro en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments