NK singlespeed 2019: Waterslayer – Deel 1

Hoe word je Nederlands Kampioen Singlespeed?

In 2014 organiseerden “The rolling Gnomes” uit Limburg het NK singlespeed. Dit jaar hadden ze het evenement wéér binnengehaald. Nu onder de naam Trail-Llama’s en met het motto “It’s all about Steve Nipples cog size”… Juist ja.

Locatie: Watersley Sports & Talentpark. Oftewel: het terrein van het officiële NK XCO komend weekend. Amai… De naam van het evenement: Waterslayer!

Hulde

De Trail-Llama hadden er donders veel werk van gemaakt, zo bleek, en zetten een perfect evenement neer. Met genoeg leuks voor twee artikelen. Hier deel 1!

De race

Laten we deze keer maar eens beginnen met de race. Reporter Lars stond scherp en was van zins om te knallen: een 2e plek leek haalbaar. Hij ging helemaal loos op het zware  en magnifieke parcours, maar maakte een halverwege een kapitale fout, omdat hij “toch óók nog met de auto naar huis moest”. Het resultaat: een deceptie… We pakken’m op bij de – Niet – Le mans! – start:

Tip: Onthoud die man in het blauw-blauwe shirt die vanuit vertrek aan de linkerkant van de weg demarreert… En die donkergroene die Lars later zo hard voorbij knalt.

Wie in de video goed luistert trouwens, hoort dat Lars daar op dat moment toch écht even een beetje chagrijnig van was. Maar goed, hij mocht gewoon doorrijden en achteraf gezien heeft hij toch een prachtig weekend gehad, ook al behaalde hij niet het beoogde resultaat…

Vlakbij de zegen, maar ver van de zege…

Huisdealer Jelle gettin’ high on his own supply…

Singlespeeders denken niet zo in lijntjes… behalve vandaag!

Regerend Europees Kampioene Kim stond helaas geblesseerd langs de kant. Hopelijk is ze op tijd hersteld voor het door haar georganiseerde BKSS in Diest, rond september.

Hoe word je dan wél Nederlands Kampioen Singlespeed 2019?

Hard rijden alleen is dit jaar dus niet genoeg… wat dan wel? Tja… dát behoeft wel enige uitleg. Zie hier!

Wat heeft de latere Nederland Kampioene SINGLESPEED toch aan haar stuur hangen?…

Dit jaar waren er geen prijzen voor “best fancy dress.” Sommige mensen hadden daarom niet eends de moeite genomen om een fatsoenlijke broek aan te trekken…

In artikel twee nog meer onzin!

Tekst, video’s: Lars Vogelenzang
Foto’s, met grote dank: Michiel Stoets

Posted in Events, Singlespeed and tagged , , , , .