Updated: Lezyne’s Macro en Super GPS-computers

Wellicht ken je Lezyne’s GPS-computerreeks. Zo niet: behalve de grote en uitgebreide Mega serie en de uiterst compact en relatief krachtige Micro serie, voert Lezyne sinds jaar en dag de Macro serie die een brug slaat tussen die andere formaten. Deze is nu totaal vernieuwd en komt in twee smaken: Easy en Plus. Daarboven komt de Super Pro erbij. Om niet te verdwalen in al dit nieuws, zetten we ze voor je op een rijtje!

Ten opzichte van de oude Macro’s hebben alle modellen een in resolutie en contrast verbeterd monochroom scherm, en is de vorm wat ronder geworden. Ook werken ze samen met Lezyne’s eigen GPS Root-platform en de Ally app. Tot slot hebben ze Bluetooth en spelen dus samen met alle mogelijke sensoren die dat gebruiken.

Macro Easy

Fietscomputers met een magneetje in het wiel zijn voor velen al jaren passé. Als het niet online gedeeld kan worden, dan telt het niet, toch? Een GPS-tracking is dan essentieel, maar GPS-navigatie heb je voor je lokale ronde niet nodig (tenzij de Tour Divide je lokale ronde is… in dat geval: vette achtertuin!). Wil jij een simpele fietscomputer die je enkel de belangrijkste gegevens toont op een 2″scherm en wél je rit opslaat, dan kon je met de Marco Easy perfect uit. 28 uur lang welteverstaan, want dat is de beloofde maximale batterijduur. Uitlezen van het apparaat gaat enkel via USB-kabel. De Macro Easy zit op je stuur voor €79,95.

De Macro Plus

Macro Plus

De Macro Plus heeft -anders dan je wellicht verwacht, een even groot scherm als de Easy. Het bijzondere is hier wel dat je het apparaat zowel met het scherm in de lengte als over dwars kan monteren. Iets dat vooral bij het weergeven van veel gegevens interessant lijkt, zoals navigatieaanwijzigingen, want dat kan de Plus ook. Daartoe koppel je hem met de GPS Ally app op je telefoon. Verder heeft de Plus meer trainings- en trackingsfuncties, en kan het telefoonmeldingen weergeven.

Verveel je je écht snel onderweg en wil je nóg meer te spelen hebben, dan kun je met de Plus de Lezyne-lampen met het zogenaamde “Smart Connect” LED systeem bedienen.

Prettig, tot slot, is dat ook de Macro Plus tot 28 uur batterijduur belooft, en nog géén honderd euro kost: €99,95.

De Super Pro

Super Pro

De Super Pro GPS is geen Macro. Je zou daarmee wellicht een groter scherm verwachten. Maar niets van dat: de Super Pro heeft hetzelfde, draaibare scherm als de Macro Plus en wederom dezelfde beloofde accuduur. De Super Pro kun je het beste zien als een Macro Plus plus kaart-navigatie op een gedetailleerder kaartscherm.

Als verdere meerwaarde heeft hij met zijn GPS+Glonass ontvanger en versnellingsmeter een nauwkeuriger GPS meting, en heeft hij naast Bluetooth ook Ant+. De prijs ten slotte:  €149,95

“Nee Cedric, dát is niet wat we bedoelden met Kun je even je scherm rechtop zetten?.”

Meer informatie: www.lezyne.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments