Strand is om op te leggen…. en soms om op te fietsen

Photo story Subaru BeachBattle


Tekst & foto’s: Erik Boschman

Ik kan niet echt lang stil leggen, dus je ziet mij niet veel op het strand ’s zomers. In de winter train ik soms op het strand… met een speciale strandfiets van carbon (want dat roest niet) en brede banden zonder profiel zodat je lekker op het zand ‘drijft’. De echte mountainbike stel ik niet natuurlijk niet bloot aan het zout! Met mountainbiken heeft het strandracen meestal geen f#ck te maken. Je ziet dan ook vaak bij de – steeds populairder wordende – ‘beachraces’ dat wielerenners het podium betreden, met uitzondering van de mannen van het Mountainbiketeam, die doen het ook zeer goed in de MTB marathons.

Afgelopen weekend werd - volgens veel deelnemers - één van de leukste en best georganiseerde strandrace van het jaar verreden: De Subaru BeachBattle te Wijk aan Zee.

De organisatie had wederom een prachtig parcours uitgezet met een kunstmatige zandheuvel, een tunnel, een klein stukje over de Noordpier van Wijk aan Zee en veel stukken ‘slecht’ strand. Een waar kijk-spektakel voor het vele publiek omdat de rijders zo’n 10 keer langs start/finish kwamen.

Om de één of andere reden omarmen veel wielrenners het strandracen. Enkele bekende namen stonden op de startlijst. Het verbaasde mij dan ook niet dat een ex-veldrijder en nu racefietser in een blauw snelpak op een fluorgele fiets, met daarin een ‘Road carbon clincher’ van 80 mm hoog, won. Bij de dames won de drievoudig Nederlands kampioen strandracen, ze droeg dan ook een rood-wit-blauw tricot.

Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments