World Cup Albstadt: pit bits

De wedstrijden zijn de plekken om nieuwe dingen uit te proberen én ze stiekem te tonen aan de oplettende kijkers. Ook deze World Cup viel er weer genoeg nieuws te zien. Meest spraakmakend is ongetwijfeld de nieuwe Trek XC fully, waarvan het veersysteem middels een soort sokken extra afgedekt werd.

Ook nieuw: een World Cup E-bike race. Aantal deelnemers: 11. Dat zijn de mannen en vrouwen, met en zonder licentie bij elkaar opgeteld. Heel populair was het dus niet of de typische E-biker is geen wedstrijdrijder, dat kan ook. Hoedanook, de UCI kon uitgebreid hun protocol testen om te bepalen of de gebruikte fietsen aan de regels voldoen én een Nederlander won!

Niks nieuws… eigenlijk meer van het oude, kleurstelling en lettertype/logo in dit geval. Kan ons wel bekoren.

Ride in style to the trail: Met je Moto Guzzi en old Skool Cannondale op de zijspan

Nothing to see here… of toch wel?! Hoeveel XC vorken van DT ken je met de vorkkroon aan de voorkant?

Duitsers… het blijft een typisch volk. Die bouwen hier gewoon een halve kermis in het bos!

Niet nieuw, wel kneiterduur. 800 jeuro’s voor een Reverb die draadloos te bedienen is.

Met dank aan Gijs Derksen voor de tip: zien we hier nu Rotor Kapic cranks van carbon?!

Zo zien mijn remschijven er ook altijd uit na een flinke afdaling. SRAM heeft nu een bijpassende cassette in de AXS groep…

De details zullen in de loop van de komende weken wel ergens op internet opduiken: Trek’s nieuwe XC fully. Hij werd wel angstvallig snel weer in de bus gezet.

“Laten we als voorloper op het WK ook hier een E-bike race houden” zei de organisatie. Prima idee, maar volgens mij misten ze één essentieel punt: E-biken is een compleet andere sport. Door die over hetzelfde parcours te laten rijden, krijg je alleen snellere ronderijden. Volgens mij hadden ze het écht leuk kunnen maken door de E-bikers in tegengestelde richting het parcours te laten rijden!

Tracy Moseley is geen onbekende in verschillende disciplines. De voormalig downhillster is in het verleden al vaker op een XC fiets tijdens een wereldbeker in actie gekomen en ze domineerde natuurlijk een aantal jaren de EWS wedstrijden. Hier heeft ze zich laten verleiden om ook eens op een E-bike een wedstrijd te rijden.

Zet Kjell van de Boogert op een E-bike en hij rijdt (bijna) iedereen naar huis.

Een lieflijke camping in het groene Zwarte Woud… oh, wacht… dit is gewoon downtown Albstadt.

Hoewel het parcours van Albstadt inmiddels zo veilig is, dat je het wel heel bont moet maken om te vallen, laat het Rode Kruis middels de ochtendbriefing niets aan het toeval over.

Over hulpdiensten gesproken: hier in Duitsland laten ze niets aan het toeval over. Politie, brandweer, ambulance, rode kruis, bergwacht… ze zijn er allemaal. Alleen een Interventieteam en de EOD ontbreken nog…
Geplaatst in World Cup.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments