Vrijdag 6 en zondag 8 mei: World cup crosscountry, Albstadt, Duitsland

World cup ronde 2: parcours-preview en uitzendschema

Vanaf aanstaande vrijdag, 6 mei, vindt in het Duitse Albstadt de tweede ronde van het crosscountry wereldbekerseizoen 2022 plaats. Het is al weer een maand geleden dat het World Cup-seizoen met enerverende wedstrijden en verrassende uitkomsten in Brazilië werd afgetrapt. Het parcours in Albstadt staat vooral bekend om zijn twee lange klimmen. Wat die dit jaar weer aan spanning met zich mee zullen brengen, kun je zelf live bekijken via de livestreams van Red Bull. Op vrijdag 6 mei worden de short track races (XCC) gereden; op zondag 8 mei rijden de heren en dames uit de elite-klasse de crosscountry (XCO).

World Cup XCO – Wereldbeker crosscountry XCO XCC Albstadt Duitsland

De UCI Mountain Bike World Cup 2022 werd afgetrapt in het fietsgekke Brazilië, bij Henrique Avancini in de achtertuin. De seizoensopener gaf aantrekkelijke wedstrijden bij zowel de dames als heren in de elite-klasse. Rebecca McConnell pakte haar eerste overwinning ooit bij de wereldbeker mountainbike. Ze wist de eveneens erg sterk rijdende Anne Terpstra in de slotfase bij te halen en vervolgens achter zich te laten. Het damesveld is almaar sterker aan het worden, waardoor er veel kanshebbers zijn. De top is breed, dus het is lastig te voorspellen wie er op het klimmersparcours van Albstadt soeverein de leiding zal kunnen pakken.

Dit weekend zien we ook de terugkomst naar de dikkebandenfiets van Tom Pidcock en Victor Koretzky. Beide heren reden de voorbije periode op fietsen met smalle banden. En ook bij de heren is het lastig één duidelijke favoriet naar voren te schuiven. Het was in Petropolis lang spannend, met strijd tussen jonge gasten en een paar oudgedienden, waarbij Nino Schurter uiteindelijk tóch zijn 33e wereldbekeroverwinning pakte. Dit alles betekent voor Albstadt simpelweg één ding. Of eigenlijk twee: zowel de dames- als de herenwedstrijden hebben alles in zich om weer enorm spannend te worden!

Terugblik World Cup crosscountry, ronde 1, Petropolis, Brazilië

Parcours XCO World Cup Albstadt, Duitsland

Het parcours in Albstadt wordt gedomineerd door twee lange klimmen. Op een paar krappe secties na lijkt het parcours verder niet bijster technisch, maar schijn bedriegt! En met zondag kans op regen wordt het er beslist niet gemakkelijker op.

Twee lange klimmen en een paar krappe secties; met of zonder regen al jaren een recept voor zware wedstrijden, zo bleek ook al tijdens onze terugblik door de lens van collega Coen die er de voorbije jaren met z’n camera rondliep. Oók dit jaar is-ie van de partij en zal hij een aantal (foto)verslagen maken vanuit de Schwäbische Alb.

Het parcours zal in hoofdlijnen niet echt afwijken van de voorgaande edities. Het
Pivot Cycles – OTE team neemt je mee tijdens hun verkenning van de ronde:

Livestreams wereldbeker mountainbike, ronde 2: Albstadt

Redbull zendt de world cup short track (XCC) en crosscountry (XCO) van deze tweede ronde in Albstadt, Duitsland, uiteraard uit via zijn livestreams. Je kan vrijdag 6 mei en zondag 8 mei alle verrichtingen van de dames en heren elite volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema

Vrijdag 6 mei 2022

17:20 uur – XC Short Track (XCC) Elite Dames & Heren

Zondag 8 mei 2022

11:00 uur – Crosscountry finale (XCO) Elite Dames
14:15 uur – Crosscountry finale (XCO) Elite Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments