Big wheels keep on turning… Scoop 2; Focus Raven 29R

Hoewel Focus vorig jaar nog maar heel voorzichtig de 29-er markt verkende met slechts 3 goedkopere aluminium fietsen, is ook voor hun het succes daarvan blijkbaar toch meer dan voldoende geweest om voor 2012 het roer om te gooien. Zo erg zelfs dat de nieuwe carbon Raven 29R als het topmodel van de gehele range voor 2012 betiteld wordt! De Raven 29R heeft natuurlijk veel kenmerken van zijn kleine wielen broertje, zoals binnendoor gevoerde kabels, natuurlijk BB30 en een tapered balhoofdbuis voor 1 1/8″ – 1.5″ vorken. De postmount schijfrembevestiging op de liggende achterbrug maakt mogelijk dat de staande vorken extra dun uitgevoerd kunnen worden en het frame daardoor meer comfort kan genereren. Ook zien we een mix van Crankbros Cobalt 29 wielen, FSA onderdelen, Magura MT8 remmen en een Fox F29 Terralogic vork op het topmodel gemonteerd, waarmee ze laten zien dat dit echt het paradepaardje van de collectie moet worden.

De Raven’s komen er in 3 varianten, met afmontage op globaal XTR (zoals hierboven), XT en SLX niveau. Naast de carbon modellen, levert Focus tevens aluminium 29-ers met de naam BlackForest 29R, eveneens 3 stuks. Deze zullen ten opzichte van de Redskins van dit jaar een geupdate geometrie hebben.

Verdere details van de fietsen zullen op de Eurobike bekend worden.

Bron: www.focus-bikes.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Het lijkt erop dat de stijfheid en de flex hier op de goeie plek zitten. Frame ziet er top uit. Alleen die wielen das dan weer jammer.

Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Dat ben ik met je eens Tjeerd. Die Cobalt wielen zijn geen potje.

Koos de Boer
Koos de Boer
12 jaren geleden

Dat ben ik dan weer niet eens met de bovesntaande reacties.. Ben echt wel tevrreden over die wielen!

Dennis
Dennis
12 jaren geleden

Het ziet er alleen niet uit. :)

JeroenK
JeroenK
12 jaren geleden

VET