Video: Parcoursverkenning Bergrace Lunteren

Racen rond het, of liever één van de geografische middelpunt(-en) van Nederland. Dat doe je bij de vierde en tevens laatste wedstrijd in de Merida Holland MTB Cup – Bergrace-serie van 2012 die plaats zal vinden op 2 september in Lunteren. In de voormalige zandafgraving nabij de Goudsberg wordt een parcours uitgezet voor de echte zandhazen.

Velozine presents: Bergrace Lunteren parcoursverkenning
Technisch en conditioneel is het een pittige ronde, gekenmerkt door de vele korte klimmen en afdalingen die veelal als singletracks rond de zandput uitgezet zijn. Met de laatste wedstrijd in de serie zijn we ook toe aan de laatste parcoursverkenning met de details van het – ten opzichte van eerdere edities hertekende – parcours en geeft je een goede indruk van de te verwachten omstandigheden wat ondergrond, technische passages en inhaalmogelijkheden betreft.

Over de Bergraces
De Merida Holland MTB Cup is een wedstrijdserie met een open karakter, waar je zowel met als zonder KNWU licentie aan deel kunt nemen en waar je niet in specifieke klasses rijd, maar kiest voor een wedstrijdduur.

De Bergrace wedstrijden kunnen gereden worden met en zonder wedstrijdlicentie en je kan kiezen uit verschillende wedstrijdlengtes. Naast de populaire 75 minuten wedstrijd is er een 105 minuten lange wedstrijd die vaak in de smaak valt bij de licentie wedstrijdrijders en een 150 minuten durende wedstrijd voor de diesels en echte marathonrijders. Sinds dit jaar is er ook een 45 minuten wedstrijd aan toegevoegd. Bij elk van deze wedstrijdlengtes rijden licentie en niet-licentie rijders door elkaar en is het daarmee een ideale manier om eens te proeven van het wedstrijdrijden. Daarbij wordt er altijd gereden op mooie, uitdagende parcoursen en is er voor de aanhang voldoende vertier om zich te vermaken.

Meer informatie over de Bergraces: www.bergraceofftheroad.nl

Camera: Eric Wictor, Jeroen Kooij, Erik Nienhuis
Montage: Eric Wictor
Voice-over: Jeroen Kooij

Met dank aan: Hans Burgersdijk en Patrick Jansen

JB

Geplaatst in Specials en getagd met .
Tags:
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

Heerlijk filmpje, fijne grappen!!

Mooi dat er nog twee lekkere schuivers inzitten ook, Erik doet ook alles voor aandacht. ;) Ik hoop verder dat Kevin Kooij inmiddels weer slaapt ’s nachts.

Echt superjammer om deze te missen op het mooiste Nederlandse rondje van het jaar! Ik heb me per ongeluk ingeschreven voor een andere ‘mtb’-race, en wel in Friesland over 3 dagen en langs 11 steden.

Tjeerd
Tjeerd
11 jaren geleden

Een mooie Kevin Van Hoovels impressie op de finish. Prachtig!

Mark
Editor
Mark
11 jaren geleden

Weer een leuk filmpje!
Gezien de weersvooruitzichten zal het wel een hoop mul zand zijn, leuk.

Marian Pekel
Marian Pekel
11 jaren geleden

Tof filmpje! Jammer dat het de laatste Bergrace is, ze worden steeds leuker…!:-)

Dennis
Dennis
11 jaren geleden

LOL, die finish! Leuke parodie.

Ik vraag me wel af of er ooit bergraces komen in het zuiden van het land. Zijn daar plannen voor? De bergraces lijken altijd zo rond de Veluwe geconcentreerd.

trapperd
trapperd
11 jaren geleden
Reply to  Dennis

Hebben ze ooit gedaan in Landgraaf, maar is toen afgelast wegens te weinig belangstelling dus denk dat het er niet meer in zit voorlopig.