Top 5 van 2014 – Velozine staart navel: onze top 5 publicaties van 2014

Keken we zaterdag naar buiten en gaven we onze mening over de beste nieuwe producten van 2014, vandaag is onze blik binnenwaarts gericht! Noem het navelstaren. Of zelfs zelfbevlekking. Toch rees “bij ons van Velozine” de vraag: wat vinden wij zélf onze beste, interessantste mooiste, belangrijkste publicaties van 2014?

Hoe kies je zoiets als redactie en hoe sterk mag de voorkeur voor je eigen werk – het zijn toch je kindjes – doorwegen? Uiteindelijk hebben we er over gestemd. Elk redactielid mocht een top 5 samenstellen. Enige regel: Je mag niet op je eigen werk stemmen. Dit om de schijn van de tweede omschrijving in de eerste zin te voorkomen. Alle punten werden opgeteld en wat bleek?

1. Bikemotion Videoreport
We noemen onszelf schrijvers en toch stemden we potdomme met zijn allen op een filmpje! Of liever, op twee filmpjes: Video report 1 en 2 van de Bikemotion van dit najaar.

Het zal iets met één beeld en 1000 woorden te maken hebben. Los daarvan: Team Lars V. haalt het beste naar boven in zichzelf, de beursgangers én de commercianten. En legt tegelijkertijd de vinger op de zere plek.

VZbikemotion01

2. MTB Utrechtse Heuvelrug: Amerongen op de schop en vignet voor het gehele gebied!
Wat worden we toch blij van dit soort routes, van dit soort vrijwilligers, en van dit soort vorderingen. En uiteraard van dit soort artikelen. Prettig metaforisch en positief.

3. The barnfind: Rocky Mountain Summit ’90
Hier spreekt een echte liefhebber, een echte kenner. En wat een prachtige video!

4. (Gedeeld) Velove – Gerard de Bruijn’s creaties: eigenzinnig, veelzijdig, maar vooral anders
Een man met een mening, skills en een wil. Killer combinatie!

GdB_drw

4. (Gedeeld) Specialized heeft het verkeerd. Dit is (de) Epic!
Wie zijn wij om een industriereus de les te lezen? Wij zijn Velozine. En wij weten het beter. [insert smiley and wink here]

5. Ingezonden: kappen met bochtjes afsnijden!
Keihard engagement! Dennis, wij geven je groot gelijk. En bent u of kent u een afsnijder: Lees dit en besef dat op afgesneden paadjes geen goodwill groeit.

Verder veel genoemd
Buiten bovengenoemde publicaties kwam er nog een tweetal publicaties veelvuldig voor in de puntentelling:

 

Tot zover ónze mening…
Veel belangrijker is natuurlijk de vraag “Waar genoten jullie als lezers het meeste van?” Het Velozine Headquarters Main Frame geeft alvast een voorzet, het vertelt ons namelijk dat dít de meest gelezen artikelen zijn:

  • Wood 15 – Hoog en droog!
    Blijkbaar zoeken we allemaal een alternatief voor de Taxc…
  • Ingezonden: kappen met bochtjes afsnijden!
    Hij kwam al voorbij bij de redactie-favorieten; Dennis’ ergernis ging viraler dan een vogelgriepje in een schuur vol plofkippen…
  • MTB Utrechtse Heuvelrug: Amerongen op de schop en vignet voor het gehele gebied!
    Participatiemaatschappij in je smoel!
  • MTB Utrechtse Heuvelrug Kwintelooijen: Dig that!
    Jawel. Twee artikelen over de Utrechtse Heuvelrug in de top 5 van meest gelezen artikelen. Bikers rond Utrechts (en ver daar buiten) snakten blijkbaar naar meer trails in de omgeving.

Tot slot
Statistieken geven echter alleen maar de harde getallen. Wat wij graag van jullie willen weten is het “waarom”. Graag horen we jullie persoonlijke mening hierover. Dus reageert, reageert en vertel ons waarom je juist van dat ene artikel genoot!

Tekst: Lars Vogelenzang

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments