12 juli: MTB Museum opent officieel haar deuren!

Er was al eens een sneak preview in april van dit jaar en een paar weken geleden een Stumpjumperdag. Maar zondag 12 juli is het dan eindelijk zover: Jeroen van Roekel opent officieel het Mountainbike Museum!

Na een verbouwing van bijna 2 jaar is het voormalige schoolgebouw net buiten Arnhem omgetoverd tot een unieke locatie waar een imposante verzameling mountainbikes van vervlogen tijden uitgestalt staat en het decor vormen voor een unieke tref- en leerwerkplek.

Toen we eind 2013 voor het eerst rond mochten kijken in het museum-in-wording spraken we al uit dat het een ruwe diamant was. Jeroen is er inmiddels ruimschoots in geslaagd om met een legertje vrijwilligers, een duidelijke ambitie én de nodige energie de ruwe diamant flink te polijsten. Iets om trots op te zijn en iets waar je als mountainbiker gewoon eens (of vaker!) geweest moet zijn. Ook al ben je zelf geen verzamelaar of misschien niet eens een uitgesproken fan van oud gerei, het museum biedt je een aangename doorsnede van wat onze jonge sport maakt tot dat wat het is en dat alles staat gewoon hier in je eigen Nederlandse achtertuin!

De opening op zondag 12 juli zal door niemand minder dan Bart Brentjens worden opgeluisterd en je bent van harte uitgenodigd om dit bij te wonen. Je kunt je dan vergapen aan het brede aanbod van het museum terwijl dat ongetwijfeld gepaard gaat met het opborrelen van herinneringen en anekdotes. De bosrijke omgeving van het museum biedt daarnaast goede mogelijkheden voor een mooi tocht, al dan niet met gelijkgestemden op je eigen klassieker!

Tot 12 juli!

MTBMuseumOpening

JB

Posted in Events, Mountainbike museum, Nieuws.