17 december: Mountainbike Museum kerstmarkt met speciale gast

Downhill-ster Giovanna Bonazzi komt langs!

Al een tijdje niet meer bij het Mountainbike Museum geweest? Dan wordt het hoog tijd! 17 december is daarvoor een perfecte dag, want op de jaarlijkse kerstmarkt komt de Italiaanse Downhillster Giovanna Bonazzi haar sneeuw-recordbike uit 1995 onthullen. En gelijk maar even een nieuw zaal openen!

Als jij het leuk vindt om retro-mountainbikespullen te kopen of te verkopen, dan ken je waarschijnlijk de jaarlijkse kerstmarkt in het Mountainbike Museum. Muziekje, wat te eten en te drinken en vooral een flink aantal retrofreaks dat hun mooie retrospullen verkoopt. Mooi daggie zo! Van 10:00 tot 17:00 uur ben je welkom en de toegang is gratis. Neem ook gerust je ouwe spulletjes mee. Wil je ook een eigen standje, dan betaal je 20 euro huur.

Giovanna Bonazzi te gast!

Dit jaar is het echter helemaal een goed moment om te gaan, want er is een bijzondere gast uit Italië: downhillster Giovanna Bonazzi, die in 1995 met een snelheid van 142 kilometer per uur een wereldsnelheidsrecord van-een-skipiste-raggen neerzette. En dat deed ze op een bijzondere Kästle DH, waarover we haar al eens spraken in een eerder artikel

Mountainbike Museum Kerstmarkt 2023 – Giovanna Bonazzi Kästle DH snowbike record

Onhulling van… ja wat, eigenlijk?

Vergis je echter niet: De fiets op de foto, eigendom van het Mountainbike Museum, is een replica. De échte recordfiets heeft altijd bij Giovanna op zolder gestaan. Het Mountainbike Museum geeft echter aan dat zij op 17 december haar recordbike onthult. Of dat dan de geperfectioneerde en opgepoetste replica is, of dat Giovanna haar echte 1995 recordbike onder de arm meebrengt, of gekker nog, de krankzinnige “Rhino” waarop ze in 1996 haar eigen record aanscherpte tot 158 kilometer per uur, is ons niet duidelijk. Maar eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit. Het wordt sowieso een mooi moment! Het zou volgens het museum “rond 12u” moeten gebeuren, dus zorg dat je op tijd bent!

bonazzibike04
bonazzibike03

Nu nóg meer fietsen!

En alsof dat niet genoeg is: de museumcrew heeft de afgelopen tijd keihard gewerkt om in het voormalige schoolgebouw waarin het Mountainbike Museum is gevestigd ‘lokaal 4′ te openen. Dat gebeurt tegelijkertijd met Bonazzi’s snowbike. Een ruimte die tot nu toe letterlijk volgestapeld stond met fietsen in pré-toonbare staat. Dat betekent: nog meer bruikbare museumvloer en nog meer bikes om te aanschouwen! Wellicht tref je modellen die je nog nooit eerder zag…

Kom dus op 17 december gezellig even langs bij de kerstmarkt van het Mountainbike Museum, dan treffen we elkaar daar!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments