Video vrijdag…. op zaterdag

Toch nog een Video Vrijdag, al is het inmiddels zaterdag.

In Amerika is cyclocross sterk in trek bij een steeds grotere groep fietsers èn framebouwers. Dat men idolaat is van de Belgische fietscultuur is vooral bij de cyclocross in Amerika goed te merken. Framebouwers geven diverse frames Belgisch getinte namen mee of vernoemen zelfs hun hele merk naar een Belgische term. Stoemper is er zo één van… Als boegbeeld sponsort Todd Gardner, de man achter Stoemper en Bronto bikes, de Belg Ben Berden die nu vooral in Amerika crosst. Ze zijn ook wel eens aan deze kant van de plas… en dit is hun kijk op de Belgische cross:

Men neme een leegstaande kas en wat zand: urban mountainbike racing, redefined!

Ja, het is echt waar. De winter komt. Nee, echt. Nu echt! Er is zelfs sprake van een laag sneeuw in de nacht van zondag op maandag. Dun, maar toch. Winter! Eigenlijk heb ik een hekel aan sneeuw, maar als ie nog vers is, is er eigenlijk nog best goed op/door te fietsen… en kan het zelfs gewoon leuk zijn.

JB

Posted in Video Vrijdag.