Zaterdag 18 december: Komoot Grally Breda

Test je routeplanningskills

Vroeg Evil E zich onlangs nog af ‘wat gravelbiken is’, blijkt nog maar eens dat er niet één antwoord is. Op zaterdag 18 december kun je namelijk bij Kamu Bikes & Coffee in Breda terecht voor de Komoot Grally in, maar vooral rondom de stad. Dit is een alleycat-achtige wedstrijd waarbij je routeplanningskills belangrijker zijn dan snelheid.

Bjorn van bjornrides.cc werd geïnspireerd door Alleycat races van fietskoeriers, waarbij de kennis van het wegennet van de stad van cruciaal belang is om te winnen. Maar in tegenstelling tot dergelijke alleycat races, vind de Komoot Grally plaats buiten Breda over bos- en gravelpaden.

Bjorn: “Het doel is om aan de hand van checkpoints een zo efficiënt mogelijke route te plannen. Deze checkpoints en de overige regels maken we bekend tijdens een webinar op maandagavond 13 december. Aan de hand hiervan kan er gestart worden met het bouwen van de routes.”

 
Komoot Grally Breda
 

Route plannen per duo

Deelnemen aan de Komoot Grally Breda doe je als duo. Deelnemers ontvangen bij de start nog een aantal aanvullende opdrachten om onderweg uit te voeren. Het team met de beste vaardigheid in het plannen van routes wint. De prijs? Een premiumabonnement van Komoot voor beiden.

Ook wordt er een fotochallenge gehouden, waarbij de winnaar een pakket krijgt met schoon- en onderhoudsmiddelen van Dynamic Bikecare.

Starten bij de Komoot Grally kan tussen 10:00 en 11:00 uur vanuit Kamu Bikes & Coffee in het hartje van Breda. Uiteraard staat er koffie en taart klaar. De Bredase Brouwerij Frontaal vormt de finish van het evenement, waar deelnemers (uiteraard) onthaald worden met een biertje en hamburger, al zijn er ook andere opties.

Inschrijven doe je via deze link.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments