DVO Suspension – straks echt verkrijgbaar in de Benelux

DVO Suspension. Die naam heb je vast al eens gehoord of voorbij zien komen de voorbije maanden. Tenminste als je toch op z’n minst een magazine open hebt geslagen of op internet eens rond hebt geneusd in plaats van enkel buiten op je fiets te hebben gezeten als een volslagen wereldvreemde solo biker.

Met een hoop bombarie zag het bedrijf vorig jaar het levenslicht en het gaat nu al prat op zaken als: “A new suspension company with over 80 years of experience”. De collega’s van Pinkbike noemden het zelfs tot het product waar ze het meest naar uitkijken.

Alle overige ingrediënten die dit alles nog verder ondersteunen zijn er ook al; een pro-rider in de vorm van niemand minder dan Cedric Gracia die als ambassadeur optreedt, een strakke website met tekst en uitleg over veer- en dempercurves en het feit dat de oprichter Bryson Martin een flinke vinger in de pap had bij Marzocchi Suspension.

Vergeet trends in wieldiameter of rijstijlen als ‘Enduro’. DVO Suspension is ‘The next big thing’, althans… dat is wat we haast moeten geloven als we dit alles nader beschouwen.

Toch knap dat je al zo’n reputatie en gevolg kunt hebben terwijl het enige dat je tot op dit moment verkoopt wat petjes en t-shirts zijn.

DVO_Gracia
De petjes en t-shirts zijn in elk geval al wel Gracia-approved!

Er is een coil-over achterdemper voorgesteld, de Jade, maar meer dan wat 3D plaatjes en tekst en uitleg is daarover nog niet wereldkundig gemaakt. Meer tastbaar bewijs voor producten met het DVO Suspension label is de upside-down downhill vork, de Emerald Inverted. Deze vork bevindt zich ook nog in de prototype fase maar zou vanaf 2014 op de markt verkrijgbaar moeten zijn.

Zojuist bereikt ons het nieuws dat Cosmic Sports de exclusieve distributierechten heeft verworven voor Oostenrijk, Duitsland en de Benelux.

Dat is mooi, want dan kunnen we eindelijk eens vaststellen of die hoog gespannen verwachtingen en de ‘street credits’ van de lui achter het merk zich ook vertalen naar de praktijk.

Emerald Inverted DH
We noemden hem al; het eerste product dat dus de markt op komt is de Emerald Inverted DH vork zijn. High en low speed rebound en compressie, positieve luchtdruk, negatieve veerspanning, en shim-stack gebaseerde compressie demping; alles is instelbaar bij deze vork met 203mm, bedoelt voor de DH-racers onder ons die niet wars zijn van het betere fine-tunen voor hun perfecte run.

DVOEmerald01

Dit alles is dus verpakt in een upside-down vorkontwerp, waarbij de voorzijde je de indruk geeft dat het een ‘traditionele’ vork betreft. Deze optische illusie wordt gevormd door de Carbon Torsion Arch (CTA) die onderzijde van de vork vooral veel torsiestijfheid moet geven en tegelijkertijd als bescherming dient voor de onderpoten. Deze onderpoten zijn overigens 36mm in doorsnede, terwijl de bovenste poten 41mm in diameter zijn.

DVOEmerald02

De vork zal overigens geschikt zijn voor 26″ en 27,5″ wielen en het persbericht meldt verder dat het ‘doelgewicht’ 3.000 gram is. De prijs staat op dit moment ook nog niet vast. Wat al wel vast staat is dat je van de kleur groen moet houden.

Meer informatie: www.dvosuspension.com

Bron: www.cosmicsports.com

JB

Posted in Nieuws.