Farr onderdelen nu verkrijgbaar in de Benelux

Aero gravel- en mountainbikesturen en frames van Down Under

Het Australische merk Farr is vanaf nu in de Benelux verkrijgbaar via Flow Sports Distribution. Het merk werd vooral bekend om zijn Aero Bolt-on opzetstuur voor gravelbikes en enduranceracers. Vanaf nu kun je alle sturen, tassen, frames en talloze andere eigenwijze producten van Farr vanuit Down Under via je lokale bike shop kopen.

Farr carbon aero bolt on Benelux Flow Sports Distribution

Het nog relatief jonge Australische merk Farr kreeg vooral bekendheid bij gravelbikers en lange-afstandsracers vanwege de aero-opzetsturen. Daarmee kan je elk stuur uitbreiden met een aerodynamische zitpositie, waarbij de handen en armen veel dicht bij elkaar boven op het stuur rusten. Inmiddels omvat het programma diverse sturen en stuurpennen. Bij de sturen zijn er diverse opties waarbij het aero-opzetstuk niet eens meer een opzetstuk is, maar simpelweg geïntegreerd.

Farr aero gravel bar Benelux Flow Sports Distribution

Farr mikt, naar eigen zeggen, met al zijn producten specifiek op de lange-afstandsfietsers. En het onlangs geïntroduceerde Aero MTB-stuur kan volgens de kersverse distributeur al op flinke interesse rekenen van beachracers langs de Nederlandse en Belgische kust.

Farr Handlebar Aero MTB Flow Sports Distribution Benelux

Maar Farr maakt inmiddels veel meer dan alleen (opzet)sturen. De Australiërs draaien zelfs hun hand niet om voor frames. Waarbij de Twin-T de meest opvallende is met zijn dubbele onderbuis én bovenbuis. En met aanvullend een pumptrackframe en een ATB-frame, allemaal gemaakt uit staal, wijkt het merk inmiddels wel wat af van de focus op lange-afstandsfietsers. Maar niemand weerhoudt je er natuurlijk van om een uur of 24 te pumpen. Net als iedereen heeft ook Farr last van flinke vertragingen bij zijn toeleveranciers. Voorlopig zijn er dan ook geen frames leverbaar.

De Farr Twin-T: een tikkie anders en duidelijk geïnspireerd op de de Yeti van John Tomac.

Via Flow Sports Distribution kun je nu de Farr-producten overal in de Benelux verkrijgen via je lokale dealer.

Meer informatie: ridefarr.com
Distributie: flowsportsdistribution.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments