11 & 12 Januari: NK Cyclocross – Iet Gieten oan!

Het mag dan wel veel te warm zijn voor de tijd van het jaar, maar laat er geen twijfel over bestaan: Iet Gieten oan!

Nee, natuurlijk niet die Elfstedentocht, maar het Nederlands Kampioenschap Cyclocross dat dit jaar plaats zal vinden in Gieten en ja, ik weet dat dat in Drenthe en niet in Friesland ligt. Eigenlijk valt er niet veel te zeggen over de wedstrijd, of je krijgt er hoofdpijn van getuige de pagina met wedstrijdinfo van de organisatie. Toch doe ikzelf dan maar een poging.

Eerder dit jaar verhuisde de traditionele Superprestige manche die plaats had in het centrum van Gieten, naar de oude stek nabij Gasselte. Op die plek vindt komend weekend nu ook de Nationale titelstrijd plaats rond zwemplas ‘t Nije Hemelriek. Een bosrijk parcours met zandgrond en wat hoogteverschil voor sprintjes bergop, een trap. Dat zijn de ingrediënten die tijdens de eerdere Superprestige wedstrijd die seizoen in natte omstandigheden nog steeds snelle en tactische wedstrijd gaven.

Bij de Elite Heren won toen Niels Albert vóór Lars van der Haar. Eén geluk; Niels… das een Belg precies. Doet dus niet mee! Of dat dat garantie is dat Van der Haar wint, zal nog moeten blijken. Thijs van Amerongen rijdt een sterk seizoen en met de weersvooruitzichten in ogenschouw genomen zal het parcours er snel bij liggen. Iets wat hem wel ligt.

Zoals we in eerdere edities van de Nationale titelstrijd zagen, zijn het ook vooral de Beloften en Jeugd categorieën waar we de nodige spanning voorgeschoteld kregen. Er zit op dit moment nog steeds veel jeugdig talent in het vat en die azen uiteraard allemaal op het Rood-Wit-Blauw gekleurde tricot! Bij de Elite Vrouwen lijkt Marianne Vos andermaal de gedoodverfde favoriet, maar na een medische ingreep is ze nog altijd niet terug op haar alles-overheersende-niveau van daarvoor. Haar naaste belager van de voorbije seizoen, Sanne van Paassen, ligt het hele seizoen al in de lappenmand en verschijnt niet aan de start; misschien dat dit kansen (in ieder geval enige hoop) biedt voor de concurrentie?

nk_veldrijden_7918_VZ

Programma

Zaterdag 11 januari 2014
10:30 Nieuwelingen Meisjes – 30 minuten
11:30 Junior Vrouwen – 40 minuten
12:30 Nieuwelingen – 30 minuten
13:30 Masters 50+ – 40 minuten
14:30 Masters 40+ – 40 minuten
15:30 Amateurs – 40 minuten

Zondag 12 januari 2014
10:30 Junioren – 40 minuten
12:00 Beloften – 50 minuten
13:30 Elite Vrouwen – 40 minuten
15:00 Elite Heren – 60 minuten

Toegangsprijzen
Toegangskaarten koop je gewoon bij de ingang van het parcours en kosten op zaterdag €5.00, op zondag €10.00. Een Passe-partout voor het hele weekend kost €12.00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee!

Meer informatie: www.nkveldrijden2014.nl

Stannah_NK_Veldrijden

JB

Posted in Cyclocross, Nieuws.