Komt allen! 27 juni Grand Opening Wild Dukes Bike Park

Na een jaar lobbyen, scheppen en zagen is het op 27 juni eindelijk zo ver: Wild Dukes Bike Park te Wageningen opent die zaterdag om 14:00 haar deuren. Niemand minder dan Anneke Beerten, voormalig wereldkampioene BMX en fourcross, kersverse Europees kampioene Enduro, en tevens beschermvrouwe van Nederlands jongste bikepark, zal Wild Dukes officieel openen. Ze zal hierin worden bijgestaan door gedeputeerde voor provincie Gelderland Jan Markink. De provincie heeft samen met Gemeente Wageningen voor belangrijke financiƫle steun voor het project gezorgd.

Tijdens het openingsevenement zullen er spectaculaire demonstraties zijn van de verschillende dirt en northshore lijnen in het park, en zal Anneke Beerten zelf een clinic pumptrack rijden geven. Nadien is er de mogelijkheid voor iedereen die durft om mee te doen aan een pumptrack challenge wedstrijd. Op de bikemarkt zullen een reeks bedrijven aanwezig zijn, waaronder Specialized met testfietsen, en Breet Bikes uit Wageningen die gratis een bike checkup zal verrichten. Wie uitgefietst is kan speciaalbier komen proeven op de stand van Gulpener, of kan zich te goed doen aan eten en drinken bij de stands van Da Martini en Bierbrouwerij Wageningen (redactievoetnoot: beide zijn aanraders!).

Bezoekadres: Wildgraaf, 6704 Wageningen

PowerPoint-presentatie

Ophangen ranchbord

Pumptrack

Over Wild Dukes

Wild Dukes Bike Park is het initiatief van lokale rijders Patrick Jansen (masters wereldkampioen, winnaar BC Bike Race masters, architect van de nieuwe Heuvelrug routes) en Ton de Haan. In hun zoektocht naar een geschikte locatie om zelf uitdagende hindernissen te bouwen stuitte ze op een halve hectare ongebruikt land in de bossen langs de Wageningse Berg. Het voormalig proefbeplantingsterrein van het Instituut voor Bosbouw is het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 omgetoverd tot een speeltuin aan hoge dirtjumps, slingerende pumptracks en wel 450 m aan northshore. Het voor Nederland unieke park is tot stand gekomen met bergen duurzaam eikenhout, de handen van veel hardwerkende vrijwilligers, en de onmisbare steun van lokale overheden en Staatsbosbeheer. Toegang tot het park is gratis, mits men het veiligheidsregelement heeft doorgelezen en ondertekend.

Voor de nieuwste nieuwtjes over het park kan je de Wild Dukes Facebook pagina raadplegen…

Tekst: EW
Foto’s: Richard Keukens

 

Posted in Nieuws.
  • dubbelop

    Bij goed weer (ja, wij zijn mooiweerfietsers) gaan we met de MTB-tandem. Wordt spannend, daar op die North Shore. En zou je met zo’n ding een pumptrack kunnen rijden?!