Opening mountainbikeroute Haarlemmermeer op 23 april

Schwalbe sponsort vernieuwde route rondom Hoofddorp voor zes jaar

Eind vorig jaar brachten we je het nieuws dat de mountainbikeroute bij Hoofddorp flink op de schop ging. De werkzaamheden zijn onder verantwoordelijkheid van mountainbikevereniging Noordbikers inmiddels volop aan de gang en op 23 april wordt de vernieuwde route officieel geopend. Tegelijkertijd met de aankondiging van de opening, kondigt bandenfabrikant Schwalbe aan zich als hoofdsponsor voor zes jaar te verbinden aan de 23 kilometer lange route in Haarlemmermeer.
Wat een mountainbikeroute van 13 kilometer door de polderklei was, is de voorbije maanden uitgebreid én opgewaardeerd tot een route van 23 kilometer die dankzij halfverharding het hele jaar door berijdbaar is. De vernieuwde mountainbikeroute Haarlemmermeer, ingeklemd tussen onder meer Hoofddorp, Haarlem, en Schiphol, heeft zelfs 200 hoogtemeters. De route gaat namelijk over de ‘Big Spotters Hill’ in het gebied van de voormalige Floriade. Verder zijn er enkele technische passages toegevoegd die de route meer uitdagend maken dan-ie ooit was.

Aangelegd met respect voor flora en fauna

Mountainbikevereniging MBC de Noordbikers stond in voor heraanleg én uitbreiding van mountainbikeroute Haarlemmermeer. Ze kreeg daarbij hulp van onder meer trailbouwer Patrick Jansen van Track & Trails. Ook met de boswachters van Recreatieschap Spaarnwoude, waartoe het gebied behoort, is er een nauwe samenwerking. Zo is de mountainbikeroute samen met hen ontworpen met oog op duurzaamheid en met respect voor bestaande flora en fauna.

Mountainbikeroute Haarlemmermeer – MTB Route Hoofddorp

Bandenfabrikant Schwalbe hoofdsponsor mountainbikeroute Haarlemmermeer

De flinke opwaardering en uitbreiding van mountainbikeroute Haarlemmermeer bestaat niet alleen uit noeste arbeid. Er komt veel meer bij kijken. De totstandkoming is financieel mogelijk door ondersteuning van het Recreatieschap Spaarnwoude. Mountainbikevereniging de Noordbikers heeft ook een aantal sponsoren aangetrokken. Naast Bike-Zone Fietsspecialist dragen de Giant Store Oppelaar in Lisse en de Giant Store in Bennebroek financieel bij. En naast de sponsoring van de mountainbikeroute Spaarnwoude, verzorgt Schwalbe Nederland nu óók financiële ruggensteun aan mountainbikeroute Haarlemmermeer. De bandenfabrikant verbindt zich zelfs voor zes jaar als hoofdsponsor aan de route. Dankzij deze sponsoring is de instandhouding voor de komende jaren gewaarborgd.

Officiële opening op 23 april 2023

Op 23 april wordt de vernieuwde mountainbike route officieel geopend door MBC de Noordbikers en het Recreatieschap Spaarnwoude. Van 12:00 tot 15:00 uur zijn sponsors aanwezig met stands en bieden de mogelijkheid om diverse mountainbikes op het vernieuwde parcours te testen. Om 12:15 uur heropent wethouder Mariëtte Sedee onder toeziend oog van onder meer de trailbouwers, sponsors en lokale bestuurders de mountainbikeroute.

De opening vindt plaats aan de voet van de Big Spotters Hill. Iedereen is bij deze officiële opening welkom. Om een mountainbike (gratis) te testen wordt je wel gevraagd je vooraf aan te melden via: noordbikers.nl/event/opening-mtb-parkoers-hoofddorp

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments