Grand Rallye VTT: ben jij de ultieme allrounder?

Ben je een enduro rijder maar vind je technisch klimmen ook leuk, of hou je van een dag doorrijden? Ben je een XC of marathonspecialist die kickt op korte tijdritten en technisch terrein? Hou je vooral van lange dagen op pad in de bergen, met een competitief sfeertje? Dan is de Grand Rally VTT, die komende zomer van 5 tot 10 juli in de Haute Verdon verreden wordt misschien wel de wedstrijd voor je!

Grand_Rallye_VTT_2

De Grand Rallye is als evenement niet zo maar in een categorie in te delen. Het is een meerdaagse. Het is een rally (want je rijdt meerdere specials per dag). Het bevat ‘enduro’ etappes waar je bergaf mag sprinten maar er zijn ook ‘XC’ specials waar je verwacht wordt je hoogtemeters te maken en de volgende afdaling te verdienen. Gemene deler is dat je van de organisator WildTrack altijd de smalle, technische en vooral de mooiste paden uit de streek voorgeschoteld krijgt. Bovendien ben je verzekerd van een gezellige (maar niet minder competitieve) sfeer zowel tijdens de wedstrijddagen als ’s avonds in het kamp.

Iedere wedstrijddag worden en drie of vier ‘specials’ gereden van verschillende aard. Het kan zo maar zijn dat je een uur of meer aan het klimmen bent, maar ook dat je meer dan een kwartier volgas aan het dalen mag met je kniesbescherming aan. De leiderstrui komt aan het einde van iedere dag in handen van de meest allround rijder, maar er zijn ook losse truien (en klassementen) voor de XC respectievelijk enduro etappe’s. Per dag mag je overigens op 30-40 km en 1000-1600 hoogtemeters rekenen.

Impression
Grand_Rallye_VTT_0
Grand_Rallye_VTT_1
Grand_Rallye_VTT_3
Grand_Rallye_VTT_5
Grand_Rallye_VTT_6
Grand_Rallye_VTT_7
Grand_Rallye_VTT_8
Grand_Rallye_VTT_9
Grand_Rallye_VTT_10
Grand_Rallye_VTT_11

Kosten & inschrijving
Inschrijven kan via grandrallyevtt.com. Voor een basisprijs van €299,- krijg je wedstrijddeelname (incl. timing chip) en bevoorrading tijdens de etappes. Daarbuiten ben je vrij zelf voor accommodatie te maaltijden te zorgen. De redenering van organisator Wildtrack: omdat de wedstrijd in de vakantie valt ben je vrij met je gezin of fietsvrienden een plaatselijke gîte te huren. Ga je voor de complete Wildtrack ervaring (de redactie is al jaren fan!) dan kan je meeliften met de organisatie. Maaltijden kosten dan  €150,- voor de week. Voor nog eens €130,- is er iemand die een tentje voor je opzet en afbreekt – deze laatste service is beperkt tot 55 deelnemers.

Tekst: EW
Foto’s: Bussier/Wildtrack

Meer info op grandrallyevtt.com (Frans)

Posted in Enduro, Events, Nieuws.