Limburg 200: “Dé ultieme mountainbike en gravel challenge in de Benelux”

In één, twee of drie dagen kriskras door Zuid-Limburg

Met z’n heuvels en mooie vergezichten is Zuid-Limburg al jaren geliefd bij vele fietsers. Op de racefiets kun je op de talloze autoluwe wegen terecht voor een mooie en – naar wens – flink uitdagende dagtocht. Voor offroaders is het uitgebreide mountainbikeroutenetwerk, waar op sommige parcoursen het ook goed toeven is op de gravelbike. Vanaf mei zijn er twee nieuwe uitdagingen te vinden in Zuid-Limburg: uitgepijlde routes voor de mountainbike en voor de gravelbike van elk méér dan 200 kilometer. Die kun je in één, twee of drie dagen afwerken.

Limburg 200 – Mountainbikeroute en gravelbikeroute van 200 kilometer in Zuid-Limburg

Limburg 200-mountainbikeroute

Met 209 kilometer in lengte en 2.800 hoogtemeters is de mountainbikeroute binnen dit nieuwe concept met recht een uitdaging te noemen. De route is een combinatie van de mooiste bestaande mountainbikeroutes in Zuid-Limburg. Via Valkenburg voert deze lange-afstands-mountainbikeroute je naar Meersen, over delen van de bekende routes in het Heuvelland naar Parkstad. Via Brunssum buigt de route vervolgens terug naar Heerlen en Voerendaal, met als eindbestemming Valkenburg.

Limburg 200-gravelroute

Oók voor gravelbikers is er een ultra-route aangelegd. Deze lange-afstands-gravelbikeroute is gebaseerd op de routes van de Gravel Series Limburg, Gravel Fondo Limburg en de gravelroutes die opgenomen zijn in het mountainbikeroutenetwerk van Mountainbike Ontwikkling Zuid Limburg (MOZL). In totaal telt deze gravelroute 203 kilometer waarbij je ruim 2.400 hoogtemeters onder je gravelbanden krijgt.

Limburg 200 – Mountainbikeroute en gravelbikeroute van 200 kilometer in Zuid-Limburg

In één, twee of drie dagen, wanneer je wilt

Zowel de Limburg 200-route voor de mountainbike als die voor de gravelbike starten én finshen bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Beide Limburg 200-routes zijn uitgepijld, maar de ervaring leert dat de meesten dit soort lange-afstandsroutes ook graag volgen via een gps. Daarom zijn er ook GPX-bestanden verkrijgbaar van beide Zuid-Limburgse ultra-routes. Vanaf mei 2023 koop je tickets voor de Limburg 200-routes via de website, of aan de receptie van het Shimano Experience Center in Valkenburg. Ook krijg je daar een stempelkaart en een officieel Limburg 200-stuurbord.

Overigens trakteert het Shimano-team je vóór de start op een kop koffie en een stukje vlaai. Je bent immers in Zuid-Limburg… Je rijdt de routes op eigen tempo in één, twee of drie dagen. Het concept is zodoende hetzelfde als bijvoorbeeld de bekende Stoneman Challenges. Ook bij de Limburg 200 verzamel je stempels, die je uiteindelijk bij de finish een medaille opleveren.

“De routes zijn niet alleen vanwege de lengte bijzonder zwaar. De prachtige landschappen en de verschillende typen ondergrond in Zuid-Limburg maken deze routes een unieke uitdaging voor zowel topatleten die Limburg 200 in één dag rijden, als gevorderde mountainbikers die er twee of drie dagen over doen.” – Projectleider George Deswijzen

Korting op overnachtingen en horeca – Opbrengsten naar routeonderhoud

Zuid-Limburg staat bekend om zijn toerisme en kent dan ook een uitgebreide toeristische infrastructuur. De organisatie van Limburg 200 werkt dan ook samen met onder meer MOZL, Landal Kasteeldomein de Cauberg, Visit Zuid-Limburg, Landal Waufsberg, Snowworld Landgraaf, Camping ’t Geuldal, Specialized en het Shimano Experience Center. Op vertoon van je inschrijving krijg je bij de deze partners onder andere korting op overnachtingen. Bij sommige partners krijg je ook korting op de horeca, al is dat afhankelijk van de partner. Binnenkort vind je meer informatie over de exacte kortingsmogelijkheden op de website van Limburg 200.

Tot slot is het vermeldenswaardig dat de opbrengsten van Limburg 200 naar MOZL gaan, voor de aanleg en onderhoud van de mountainbike- en gravelroutes én infrastructuur in Zuid-Limburg.

Bron en meer info: www.limburg200.com

Geplaatst in Nieuws, Reizen en routes en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments