Hoera: Velozine 5 jaar!

Time flies when you’re having fun

Begin maart dit jaar vierden we het al met een nieuwe layout: Velozine bestaat dit jaar 5 jaar. Vandaag exact 5 jaar geleden gingen we om 22:10 uur live met deze website en begon een nieuwe avontuur.

Een avontuur dat al 5 jaar duurt en die tijd is voorbij gevlogen: “Times flies when you’re having fun” somt het wel op. In 5 jaar kan veel veranderen. Zo spraken we in 2011 nog over de opkomst van 29” wielen, was 26” nog de dominante factor en 650b niet meer dan een experiment. Meer veerweg betekende destijds flink gewicht. Hoe anders is het nu: 26” is (naar de achtergrond) verdwenen, 29” wielen zien we overal terug, al zijn de 650b/27,5” wielen aan een heuse opmars bezig, zeker in het meer veerweg segment. Sturen van 740 mm en breder zijn de norm. De fatbikes werden afgelopen jaren kortstondig omarmt door de hele industrie als de volgende grote verkoophit, maar zijn inmiddels ingehaald qua succes door Plus bikes. Reden we 5 jaar geleden nog over brede, rechte paden op de Utrechtse Heuvelrug, nu is dat hét trail center van Nederland met routes die leuker, uitdagender en onderhoudsvriendelijker zijn dan ooit.

VZ immitatie

Het waren enerverende tijden en daar zal voorlopig geen einde komen. Dat geldt ook voor Velozine. We begonnen destijds als online magazine met daarnaast de ambitie een sociaal platform te worden met allerlei interactieve functies voor bikers. Facebook was immers een hype, maar een die mogelijk ook snel haar snelheid verloor. Het tegendeel bleek vrij snel meer waar te zijn en dus besloten wij onze pijlen vooral te richten op redactionele content met een eigen, uitgesproken en kritische visie. Daar lag toen en ligt nog steeds onze kern. Steeds meer bikers wisten ons te bereiken en andersom wij hen: met onder meer ludieke puzzelacties op de BikeMotion in Utrecht, met de Backstage Series en de opening van de Velozine-secties op de vaste routes van Amerongen en Zeist kwamen Veloziners en Velozina’s samen om de gemeenschappelijk passie uit te dragen.

In 5 jaar tijd is er veel gebeurd. Sommigen van ons zijn grijzer, sommigen hebben gewoonweg wat minder haar, maar wat onveranderd is gebleven is de drive om in woord en beeld onze passie met elkaar te delen via Velozine.

CoenJeroen2011

Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen, dus een dankwoord -hoe cliché ook- is hier wel op zijn plaats. Op de eerste plaats dank aan de fabrikanten en importeurs die vanaf dag 1 of later in het traject met ons samen werken aan het mogelijk maken van leuke content. Dank ook aan alle crew-leden, die regelmatig of iets minder regelmatig, maar met evenveel passie input geven voor nieuwe artikelen. Een dankwoord aan onze ega’s die begrijpen dat onze vakanties in het teken van fietsen en fietsevenementen staan en geduldig met het avondeten wachten totdat wij weer een nieuw artikel online gezet hebben. Last but not least, dank aan jullie allen, lezers van Velozine, jullie reacties, plezier en zijn de reden dat wij nog steeds doen wat we doen!

Coen & Jeroen

Crew

Posted in Nieuws.
  • Raymond Sleegers

    Heren, gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ga vooral door met het plaatsen van interessante artikelen!