Drenthe 200 Extreme Marathon: gloepens verre

200 km ofzien tussen kerst en neijoar

Wat zeg je? Een 200 km lange grotendeels vlakke mountainbikemarathon, midden in de winter? Optioneel op de fatbike? Hej dr iene om heide plukn ofzo? Geintje natuurlijk, want je hoeft niet gek te zijn om een flinke uitdaging aan te gaan. Sterker nog, een redelijke mate van zelfkennis en inschattingsvermogen zijn vaak toch serieuze succesfactoren voor dit soort ondernemingen. Dus voer een goed gesprek met jezelf, en schrijf je daarna al dan niet in voor:

 

 

 

Zoals we al hoorden in een Interview met de organisatie: in 2015 gingen zo’n 400 bikers je voor. En in dit jaar naar verwachting zo’n 1000! 1000 bikers die op 28 december om 06:00 u, lampje op de kop, aan de start staan in Roden voor 200 km door het Drentse landschap. Wat je kan verwachten: Lange rechte paden (vergeet je ligstuurtje niet?!) afgewisseld met singletrack. Stiekem toch nog zo’n 1000 m hoogteverschil. En modder. Of misschien wel sneeuw?!

Je hebt tot 0:00u de tijd om te finishen. Wat een uitdaging! Is dit je nog niet zwaar genoeg, dan kun je ook starten op je fatbike (hiervoor moet je toch wel een béétje gek zijn), waarmee je automatisch meedoet aan het NK Fatbike 2016. Onderstaande video van 2015 geeft een goede impressie van hoe zwaar en hoe mooi het is in ‘t Drentsche laand:

De inschrijving bedraagt € 60,- inclusief alles. 7 uitgebreide ravitailleringsposten, verzekering, tijdsregistratie, materiaalservice, the works. Dat is voorwaar een sterke prijs/ofzieverhouding!

En de datum? Eigenlijk is die perfect. Je deelname aan dit evenement geeft je namelijk een volledige validatie om rond de kerst onder verplichte bezoekjes uit te komen (je moet immers trainen), veel te eten (je moet immers koolhydraten stapelen), en te drinken (uh… wacht, mmm, ja, dus, iets met goed voor het hart ofzo). En uiteraard mag je je daarna volproppen met alles dat je herstel zou kunnen bevorderen.

Toch nog een beetje twijfel? Niet nodig, je hebt nog bijna negen weken om te trainen. Vroet met de geite!

Inschrijven kan hier.

Tekst: Lars Vogelenzang
Taaladviezen: zijn Drentse schoonfamilie
Beeldmateriaal: wwwDrenthe200.nl

Posted in Events, Nieuws and tagged , , .