Zondag 4 juni: PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon – België

60, 100, 150 of 200 kilometer gravellen vanuit Kalmthout

Dat het in Noord-Brabant goed gravellen is, weten de meesten waarschijnlijk wel. Maar de mooie gravelpaadjes houden niet op aan de grens. Aan de Belgische zijde gaat dat vrolijk door. Zo ook in het gebied tussen Antwerpen en de Kempen-regio, ook bekent als de Voorkempen. Op 4 juni vindt daar de PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon plaats. Je hebt bij dit ééndaagse gravelbike-evenement de keuze uit vier afstanden: van 60 kilometer tot zelfs een heuse gravelmarathon over 200 kilometer.

PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon – Graveltocht

PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon

Met de startplaats Kalmthout en gravelroutes die in gebied ten noorden en oosten van Antwerpen aandoen, kun je er vanuit gaan dat je nauwelijks klimt. Ja, het gebied is vlak. Maar vlak hoeft niet saai te zijn. Want het gebied herbergt veel natuur en maar liefst 75% van de paden is onverhard. Naast grindwegen zijn er ook enkele singletracks in de routes opgenomen. Bij deze PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon kom je op de mooiste plekken die de Voorkempen te bieden heeft. Dat kan op gravelroutes naar keuze van 60, 100 en 150 kilometer. Of, als je voldoende in je voorraad hebt, zelfs over een marathonafstand van 200 kilometer. En over voorraad gesproken: Organisator Count Me In zegt deelnemers in de watten te leggen. Zo is er koffie en gebak bij de start. En onderweg zijn er diverse kwalitatieve bevoorrading, aldus het persbericht.

Graveltoertocht Count Me In PlugPlug Voorkempen

Gps-file en uitgebreide verzorging

Je rijdt de routes van deze graveltocht geheel op basis van een gps-file. Het deelnemen aan deze PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon kost € 28,00. Misschien een flinke prijs voor een ’tochtje’ op basis van een gps-file, maar organisator Count Me In wil dat het je aan niets ontbreekt. Naast de uitgebreide bevoorraading is er óók een pechhulp en technische assistentie. Tot slot kun je na je rit je te goed doen aan een ‘ferm’ bord pasta.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: countmein.cc/plugplugvoorkempenmarathon

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments