Test | Agu Tube Venture Extreme frametas

De racefietsstijlpolitie deelt er nog steeds boetes voor uit, maar als het gaat om tassen op en aan je fiets is de ordedienst van het gravelbikersgilde veel minder streng . Gelukkig, want regenjack, gsm, tooltje, binnenbandje, reepjes en allerlei andere zaken die je tijdens een lange graveltocht bij je wilt hebben, passen allemaal makkelijker in een frametas dan achterin je shirt. En met Tube Venture Extreme van Agu blijft dat alles nog droog ook. Collega Frank was ermee onderweg in Slovenië en Oostenrijk.

Agu Tube Venture Extreme Frametas

Met de Tube Venture Extreme-frametas laat Agu zien dat ze precies weten hoe ze een goede frametas voor een nette prijs in de markt moeten zetten.

Agu Tube Venture Extreme: waterdichte frametas voor kilometermakers

Agu is de laatste dagen niet van het beeldscherm af te slaan. Wat wil je: ze zijn shirtsponsor van de Jumbo-Visma-wielerploeg! Maar ze doen natuurlijk veel meer dan wielerkledij maken. Van tassen weten ze bijvoorbeeld ook het een en ander af. Ik herinner me mijn eerste fietsvakantie nog, ergens in het begin van van de jaren tachtig van de vorige eeuw. M’n fietstassen toen: Agu. Het is dus logisch dat de Alkmaarse Groothandels Unie de recente bikepackingtrend niet aan zich voorbij heeft laten gaan. Eén van hun bikepacking-series, de Venture Extreme, bestaat uit een aantal geheel waterdichte modellen. Frank monteerde de Tube Venture Extreme-frametas op z’n gravelbike en is naar Slovenië en Oostenrijk geweest.

“De tas is netjes afgewerkt, waarbij de verschillende panelen aan elkaar zijn gelast in plaats van gestikt. Dat is lichter, sterker, strakker en – omdat stiknaaldgaatjes ontbreken – 100% waterdicht.”

De Agu Tube Venture Extreme frametas is er in 3, 4 en 5,5 liter. De onze was het vierlitermodel. De buitenstof is gemaakt van gerecycled polyster, een waterdicht en schuurvast materiaal. De tas is netjes afgewerkt, waarbij de verschillende panelen aan elkaar zijn gelast in plaats van gestikt. Dat is lichter, sterker, strakker en – omdat stiknaaldgaatjes ontbreken – 100% waterdicht. De tas is met een tussenschotje te compartimenteren in twee gelijke delen. Tegen de achterwand zijn twee gaasstofvakjes aangebracht voor kleine dingen die je niet wilt verliezen. Je monteert de tas met klittenbandjes. Voor de juiste fit op verschillende fietsmodellen heeft Agu aan alle kanten een grote hoeveelheid montagepunten voor de klittenbandjes aangebracht. Zo monteer je de frametas gemakkelijk aan de bovenbuis van elke gravelbike of reisfiets.

Frank monteerde de Agu Tube Venture Extreme-frametas op z’n gravelbike en trok er mee rond in onder meer het Sloveense Bled.

Agu Tube Venture Extreme Frametas_

Hoe je het ook wendt of keert: een écht goede regenjas – waterdichte stof, afgeplakte naden, waterdichte ritsen, de hele riedel – neemt nou eenmaal méér plaats in dan de waai-maar-weg-jasjes die je wielrenners vaak ziet dragen. Geen probleem, de Agu Tube Venture Extreme-frametas biedt plaats aan zelfs de meest degelijke regenjas.

Agu Tube Venture Extreme Frametas bovenbuis gravelbike bikepacking

Ehh ja, Frank heeft niet eens de moeite genomen het prijskaartjes uit de tas te halen. Maar goed, je ziet dat er ruimte zat is. Je kunt de tas overigens met een tussenschotje in twee gelijke delen compartimenteren als je dat wilt, maar dan paste de Franks regenjas niet meer. Tegen het achterwandje zie je ook twee vakjes van gaasstof.

Agu Tube Venture Extreme Frametas bovenbuis gravelbike bikepacking

Montage met klittenbandjes.

Agu Tube Venture Extreme Frametas bovenbuis gravelbike bikepacking

Zoals je ziet zijn er rond de gehele tas genoeg montagepunten aangebracht om de boel nauwkeurig en vooral ook rammelvrij op z’n plek te houden.

Rondom gefixeerd: met klittenbandjes over de bovenbuis, de zitbuis en de onderbuis kan de tas geen kant meer op. Goed zichtbaar hier: de waterdichte flap erover de rits. Zo is water écht kansloos.

Puntje van aandacht: prop de tas niet te vol. Dan gaat-ie namelijk bol staan en schuren je kuiten en/of bovenbenen langs het materiaal.

Conclusie

Frametassen zijn in overvloed te koop. Dat niet alleen: ook de prijzen lopen flink uiteen. Met € 70,- zit Agu min of meer in het midden van het prijsspectrum. Je kunt dus meer uitgeven aan een frametas, maar zéker ook minder. Echter, neem je naast de prijs óók de kwaliteit mee in je overweging, dan scoort de Tube Venture Extreme-frametas erg goed. Agu gebruikt een hoogwaardig, gerecycled materiaal dat zowel sterk als waterdicht is. Bovendien is de afwerking netjes en de detaillering verzorgd. Ook de beschikbaarheid van drie maten is een flinke plus, want dat betekent dat er voor heel veel verschillende frames een passende Tube Venture Extreme-frametas te vinden is.

“Met € 70,- zit Agu min of meer in het midden van het prijsspectrum. Je kunt dus meer uitgeven aan een frametas, maar zéker ook minder. Echter, neem je naast de prijs óók de kwaliteit mee in je overweging, dan scoort de Tube Venture Extreme-frametas erg goed.”

Agu Tube Venture Extreme-frametas: prijs en specificaties

  • Prijs: € 70,-
  • Inhoud: 3 l, 4 l (getest) en 5,5 l
  • Formaten:
    • 3 l: 42 cm (lengte boven) x 13 (hoogte) x 33 cm (lengte onder)
    • 4 l: 47 cm (lengte boven) x 16 (hoogte) x 36 cm (lengte onder)
    • 5,5 l: 50 cm (lengte boven) x 16 (hoogte) x 39 cm (lengte onder)
  • Materiaal: gerecycled polyester

Meer info: agu.com

Tekst en foto’s: Arjan Kruik

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments