Details over uitzendingen UCI Mountain Bike World Series eindelijk bekend

Goed nieuws: er is wat gratis te zien, maar niet wat je waarschijnlijk wilt…

De compleet vernieuwde UCI Mountain Bike World Series voor 2023 is inmiddels al in gang getrokken met de endurowedstrijden op het zuidelijke halfrond. Maar tot dusver bleef het gissen naar de manieren waarop we het thuis kunnen volgen. Discovery heeft nu eindelijk bekend gemaakt wát en vooral wáár de mountainbike wedstrijden te volgen zijn. Het goede nieuws: er is gratis een en ander te bekijken. Het minder goede nieuws: dat gaat niet over de categorieën die je waarschijnlijk het liefste volgt…

Het 2023-seizoen voor de UCI Mountain Bike wereldbeker, of World Series zoals het voortaan heet, kent veel nieuwigheden. Naast het opnemen onder één serie van zowel de crosscountry-, marathon- en endurodisciplines, omvat de World Series dit jaar ook amateurwedstrijden. Het is de UCI met deze stap én de verse samenwerking met Warner Brothers Discovery (WBD) en ESO Sports vooral te doen om de sport op een hoger niveau te tillen, zo gaf Chris Ball van ESO Sport onlangs nog te kennen.

Een groot deel van dat succes wordt in feite bepaald door de hoeveelheid sponsoren die zich verbinden met de evenementen en hoeveel kijkers de sport gadeslaan. Waarbij een en ander natuurlijk van elkaar afhankelijk is. Want uiteindelijk zijn wereldbekerwedstrijden voor het overgrote deel van de fietsende bevolking nog altijd kijksporten. De samenwerking met Warner Brothers Discovery, of eigenlijk vooral Discovery Sports als organisator én mediapartner moet hiervoor in staan met méér en betere uitzendingen.

Eerder werd ook al bekend dat er een deel uiteraard achter de betaalmuren van de Discovery-kanalen Eurosport, GCN en Discovery+ zouden vallen. In hoeverre dat werkelijk de sport op een hoger niveau zal gaan tillen… zal nog moeten blijken. Maar noem ons skeptisch. Nu (pas) maakt men bekend wát en wáár je wedstrijden van de UCI Mountain Bike World Series kunt bekijken.

Mountainbike wereldbeker 2023 – XCO XCC DHI Enduro – World Cup

Alleen U23 Crosscountry, junior downhill en elite downhill semi-finale gratis te bekijken

Dat Discovery Sports breed inzet blijkt wel uit het feit dat ze de crosscountry U23 wedstrijden vanaf dit seizoen óók zullen uitzenden. En net als de junioren downhillwedstrijd én ook de semi-finale van de elite downhillwedstrijd kun je dit gratis volgen via Youtube. Tot zover het goede nieuws. Althans, als ‘goed’ betekent dat je dus gratis kunt kijken.

De elite downhillfinale van de mannen en vrouwen, alsook de elite wedstrijden bij de vrouwen en heren crosscountry (inclusief short track) verdwijnen achter de betaalmuur van GCN+. Mocht je al een Eurosport of Discovery+ abonnement hebben dan hoef je géén los GCN+ abonnement te nemen, want ook dáár kun je de wedstrijde live volgen, of later terugkijken.

De UCI Mountain Bike World Series 2023 omvat ook de marathondiscipline en de endurowedstrijden, maar hiervoor zijn géén live uitzendingen. Ze zijn namelijk een pak lastiger te filmen. In plaats van livestreams zijn er via Youtube ‘race highlights’ na afloop gratis te bekijken.

Uitzendingen UCI Mountain Bike World Series – MTB World cup livestream 2023

Presentatie door onder meer Bart Brentjens en Cédric Gracia

Dat met het vaarwel zeggen van Red Bull door de UCI ook een einde kwam aan het commentaar van Rob Warner bij de UCI Mountainbike World Cup is inmiddels breeduit bekend. Maar in tegenstelling tot Warner maakt zijn voormalige side kick Bart Brentjens wél de overstap naar Discovery. Oók oud-rijdende-freakshow-prof downhiller Cédric Gracia zal zijn opwachting maken mét microfoon, waarbij hij wordt bijgestaan door Kate Mason. Josh Carlson en Hayley Edmonds zijn de reporters ’te voet’, waarbij Ric McLaughlin het overall commentaar verzorgd bij alle live-uitzendingen van de UCI Mountain Bike World Series.

Bron: ucimtbworldseries.com.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Robert Wielinga
Robert Wielinga
10 maanden geleden

Volgens mij moet je het eerst gratis aanbieden en als mensen er dan aan ‘verslaafd’ zijn geraakt het dan pas achter een betaalmuur zetten. Zo wordt het natuurlijk niets.