10 december: Europees Kampioenschap Beachracen

Voor de tweede keer is het te doen voor en in de duinuh…

Vorig jaar werd op 18 december het eerste Europese Kampioenschap Beachracen gehouden op het strand van Scheveningen. Oók dit jaar wordt onder auspiciën van de Union Européenne de Cyclisme (UEC) het EK voor bikers met wedstrijdlicentie verreden op hetzelfde strand.

De tweede editie vindt plaats op 10 december. De start/finish is wederom voor de deur van het Kurhaus op de Scheveningse boulevard. Het wedstrijdparcours 27 kilometer lang, waarbij je voor 90% van de lengte onverhard over het strand en door de duinen rijdt. De overige 10% gaat over het verhardde van de boulevard. Dit parcours wordt twee maal afgelegd zodat de totale wedstrijdlengte 54 kilometer bedraagt.

Vorig jaar wonnen de Nederlandse Pauliena Rooijakkers en de Nederlander Jasper Ockeloen. De NOS deed er zowaar verslag van. Je kan echter ook als recreant deelnemen wanneer je géén wedstrijdlicentie hebt. Je hebt dan de keuze om één of twee ronden te rijden.

De inschrijving is al geopend. Voor wedstrijdlicentiehouders is de prijs €22,50. Recreanten betalen iets meer voor diezelfde afstand: €25,00. Wil je als recreant één ronde racen, dan betaal je €17,50.

Meer informatie en de inschrijving vind je op www.bicyclebeachrace.com

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , .

Reacties

avatar