2, 3 & 4 November: EK Veldrijden ‘s-Hertogenbosch

Erbij zijn is meemaken: EK Modderhappen voor iedereen

Wanneer de bekende truitjes verdeeld worden bij het cyclocrossen – die met de nationale- en regenboogkleuren – zijn we al bijna aan het einde van het crossseizoen. Er is echter nóg een trui te winnen: die van het Europees Kampioenschap. In de overvolle agenda met wedstrijden staat het EK vrij vroeg in de kalender, namelijk op 2, 3 en 4 november. Dit jaar vindt het evenement plaats in ’s-Hertogenbosch.

Met het uitblijven van serieuze concurrentie van buiten Europa, kun je het EK haast een faux-WK noemen… Sinds 2004 wordt het EK georganiseerd, maar pas in de laatste jaren wint het wit-blauwe kampioensshirt aan populariteit onder topcrossers. Je hoeft dit jaar niet ver te reizen om te zien of Mathieu van der Poel en Sanne Cant hun titels prolongeren; het EK wordt dit jaar verreden op het terrein van de voormalige Autotron te Rosmalen, iets ten oosten van ’s-Hertogenbosch.

In de aanloop naar de wedstrijden voor de Junioren, Belofte en Elite op zondag 4 november, worden er op vrijdag 2 en zaterdag 3 november wedstrijden verreden in diverse Master categorieën.

Toegangsprijzen

Tickets zijn online verkrijgbaar. De prijzen zijn verschillend per dag:
Vrijdag 2 november: €10,00
Zaterdag 3 november: €12,50
Zondag 4 november: €17,50

Passe-partout voor zaterdag & zondag: €22,50
Passe-partout voor vrijdag, zaterdag & zondag: €27,50

Programma zondag 4 november

09.15-10.00 u – Junioren
10.30-11.25 u – Belofte Vrouwen
12.00-13.00 u – Belofte Heren
13.45-14.45 u – Elite Vrouwen
15.15-16.15 u – Elite Heren

Kijk voor het volledige programma op de website van het EK Veldrijden 2018.

Zaterdag 3 november: EK Modderhappen (voor iederéén!)

Je hoeft het niet alleen bij toeschouwen en jouwen te laten dit EK. Op zaterdag 3 november organiseert Rapha Racing samen met de organisator van het EK, Libéma, het EK Modderhappen voor crossers. Dit is een officieus EK Veldrijden voor iedereen die gek is op cyclocrossen, aldus het persbericht van Rapha. Er zijn 80 startplekken en je hebt hiervoor dus géén wedstrijdlicentie nodig.

Iedereen mag meedoen. Dus ook als je een baard hebt.

Er is een gezamenlijke start om 14.30 u. De snelste dame en heer worden uiteraard gehuldigd, maar er zijn ook prijzen voor de modderigste rijder die de finish passeert en voor de meest lachwekkende manier van afstappen voor een obstakel.

Iedereen kan dus meedoen; dames, heren, beginners, of gevorderden. Enige ervaring is een pré; het parcours zal weinig vergevingsgezind zijn. Maar goed; als je géén pijn lijdt tijdens crossen, doe je het gewoonweg verkeerd…

Inschrijven voor het Rahpa EK Modderhappen doe je via deze link.

Geplaatst in Cyclocross, Events, Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments