2022 Radon Regard: drie nieuwe aluminium gravelbikes

Het heeft even geduurd – net als veel andere fietsmerken werd ook Radon Bikes geplaagd door de verstoringen in de distributieketen – maar nu is-ie dan toch officieel een feit: de Regard, Radons eerste gravelbike. Het online merk uit het Duitse Bonn brengt drie verschillende modellen, beginnend bij € 1.399,-. De Radon Regard is vanaf juli 2022 leverbaar.

2022 Radon Regard 10.0: Shimano GRX 810 1×11-transmissie en Mavic Allroad-wielen.

2022 Radon Regard gravelbike: vanaf € 1.399,-

De Radon Regard-serie omvat drie modellen, allemaal uitgevoerd in aluminium. De Regard 8.0 FE is Radons instapper in de gravelbikewereld. De afkorting FE staat hier voor fully equipped, wat wil zeggen dat deze gravelbike voorzien van allerlei toesters en bellen als spatborden, bagagedrager, achterstandaard en dynamoverlichting. De Regard 8.0 FE van € 1.599,- draait op een Shimano GRX 400 2×10 gravelgroep. Ook de Regard 9.0 FE is ‘fully equipped’, maar draait op de duurdere en vooral meer breedbandige Shimano GRX 600 2×11-gravelgroep. De topper binnen de Regard-colelctie is de 10.0, die € 1.799,- moet kosten. Deze Regard is geheel kaal en komt, passend bij z’n sportievere inzetbereik, met een Shimano GRX 810 1×11 aandrijflijn en Mavic Allroad-wielen.

Gemiddelde geo

Radon brengt de Regard in 5 verschillende maten, van 50 tot 61 cm. De maataanduiding komt hierbij niét overeen met de feitelijke lengte van de zitbuizen: die is bij alle maten 3 centimeter korter. Als het gaat om de hoeken en afmetingen neemt Radon geen risico. Zowel de stuur- als de zithoek is tamelijk gemiddeld voor een gravelbike. Ook bij de overige maten is de Regard tamelijk doorsnee. Daar is niks mis mee en bovendien begrijpelijk: Radon verkoopt z’n fietsen via het internet, dus proefrijden is er niet bij. En dan is het fijn als de geometrie zoveel mogelijk kopers aanspreekt.

2022 Radon Regard geomtrie

radon regard

Als iedere serieuze gravelbike komt ook de Radon Regard met montagenokjes op diverse plekken. Op de bovenbuis monteer je een bovenbustas en op de voordriehoek van het frame kun je drie bidonhouders kwijt; op de zitbuis, en boven- en onderop de onderbuis.

radon regard gravelbike

Shimano GRX 810 1×11 als aandrijflijn op de Radon Regard 10.0.

gravelbike Radon

Flat-mount schijfremmen.

radon regard gravelbike

Keurige overgang van bovenbuis naar achtervork.

radon regard 2022

Van de Fully Equipped (FE) modellen had Radon nog geen foto’s beschikbaar, dus moet je het doen met deze illustratie. De Regard 8.0 FE en 9.0 FE zijn uitgerust met spatborden, bagagedrager, achterstandaard, verlichting en een naafdynamo van Shutter Precision in het voorwiel.

Bron: radon-bikes.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments