2022 UCI Mountainbike wereldbeker livestreamkalender

2022 markeert het laatste jaar dat we de livestreams van de mountainbike wereldbekerseizoen bij Redbull.tv kunnen volgen. Vanaf 2023 liggen de uitzendrechten, zoals we onlangs uitvoering uit de doeken deden, namelijk bij Discovery Sports. Of de UCI mountainbike wereldbeker vanaf 2023 achter een betaalmuur verdwijnt is nog speculeren. Maar één ding is zeker: dit jaar kunnen we nog gewoon terecht bij het ‘oude vertrouwde’ Redbull, met Rob Warner achter de microfoon. We geven je een volledig overzicht van de kalender voor het 2022-seizoen van de mountainbike crosscountry- en downhillwereldbeker.

Wereldbeker mountainbike 2022: 11 locaties

De voorbije twee seizoen stonden – net als zoveel dingen – in het teken van de pandemie. Kalenders werden met potlood opgetekend en konden in de laatste minuut nog omgegooid worden. Voor 2022 kijken we in elk geval naar een goed gevulde kalender. Dit jaar zijn er mountainbikewedstrijden op locaties in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Daarbij is de opvallende nieuwkomer de openingsronde in Brazilië. Van 8 tot en met 10 april wordt daar in Petropolis geracet op de geboortegrond van Henrique Avanci. Daarnaast zijn zes van de elf rondes zogenoemde dubbelevenementen. Want vanaf de wereldbeker in het Oostenrijkse Leogang worden zowel de crosscountry (XCO) en Short Track (XCC) wedstrijd alsook de downhillwedstrijden (DH) in hetzelfde weekend gereden.

Livestream kalender 2022 UCI mountainbike wereldbeker

Alle wedstrijden zijn via de livestream van Redbull.tv te volgen. Klik in onderstaand overzicht op de naam van de locatie om bij de betreffende livestream uit te komen.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

26-27 Maart Lourdes, Frankrijk DH
8-10 April Petropolis, Brazilië XCO/XCC
6-8 Mei Albstadt, Duitsland XCO/XCC
13-15 Mei Nové Město, Tsjechische Republiek XCO/XCC
21-22 Mei Fort William, Schotland DH
10-12 Juni Leogang, Oostenrijk DH/XCO/XCC
8-10 Juli Lenzerheide, Zwitserland DH/XCO/XCC
15-17 Juli Vallnord, Andorra DH/XCO/XCC
29-31 Juli Snowshoe, USA DH/XCO/XCC
5-7 Augustus Mont-Sainte-Anne, Canada DH/XCO/XCC
24–28 August UCI Mountain Bike World Championships – Les Gets, Frankrijk * DH/XCO/XCC
2-4 September Val di Sole, Italië DH/XCO/XCC

 

* De uitzendrechten van het wereldkampioenschap liggen bij diverse partijen. Of Redbull die dit jaar ook heeft, is ons nog niet duidelijk. De kans is echter groot dat ze sowieso een geo-restrictie hebben voor landen waar de uitzendrechten aan andere partijen – zoals de NOS – zijn verkocht.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments