7-9 juli 2023: MTB van Vlaanderen rondom Oudenaarde

Driedaagse crosscountry mountainbike-rally

Van 7 tot en met 9 juli 2023 komen toeren én competitief biken op de mountainbike door de Vlaamse Ardennen samen bij het MTB van Vlaanderen-evenement. Vanuit Oudenaarde worden de mooiste singletracks van de Vlaamse Ardennen aan elkaar geregen tijdens crosscountry-tochten met op diverse stroken tijdswaarneming. Daarmee is het een heuse driedaagse mountainbike-rally.

MTB van Vlaanderen 2023 – Mountainbiketoertocht met tijdswaarneming

Mountainbiken in het hart van de Vlaamse wielersport

MTB van Vlaanderen is een driedaags mountainbiketocht met een competitieve insteek. Vanuit start- en aankomstplaats Oudenaarde krijgen liefhebbers van 7 tot en met 9 juli de kans om op enkele van de meest iconische hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen helemaal los te gaan. Hellingen als de Koppenberg, Paterberg en Oude Kwaremont. Dat zijn weliswaar verharde stroken, maar voor wie de Vlaamse Klassiekers enigszins kent, weet dat ze allesbehalve geschikt zijn voor de racefiets. Wat dat aangaat is mountainbike er méér thuis. Naast die befaamde ‘wegstroken’ bergop komen de deelnemers ook over het Leo Pironpad en de IJskelder. “Beide mythische passages waar menig mountainbiker zijn of haar technische kunde op proef kan stellen”, zo meldt de organisatie.

Mountainbike-rally: secties met timing

Verspreid over de drie dagen leggen deelnemers aan de MTB van Vlaanderen 2023 in totaal 182 kilometer en 3.900 hoogtemeters af. Tijdens de individuele (uitgepijlde) etappes zijn er secties met timing zodat op deze afgebakende stroken je tegen de tijd kunt racen. In feite kun je het MTB van Vlaanderen-evenement dus zien als een crosscountry mountainbike-rally. De totale tijd van alle secties bepaalt de eindtijd van de deelnemers.

Mountainbike marathon, driedaagse in de Vlaamse Ardennen

Mountainbike marathon, driedaagse in de Vlaamse Ardennen

Festival-vibe het gehele weekend en MTB van Vlaanderen toertocht op zondag 9 juli

Het hele weekend staat in het teken van gezelligheid en sfeer. Deelnemers kunnen gratis met een tent kamperen op het festivalterrein in de buurt van de start en finish. Op zaterdag is er een pastabar en op zondag een pannenkoekenbuffet om de magen te vullen.

Voor diegenen die geen tijd of zin hebben in drie dagen afzien en genieten, is er op zondag 9 juli ook een losse toertocht te rijden. Inschrijving hiervoor kost € 15,00. De deelname aan de driedaagse van MTB van Vlaanderen kost – bij vroegtijdige inschrijving – € 220,00.

Bron en meer info: www.mountainbikevanvlaanderen.be

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments