Nieuwe cabon gravelwielen van Ere Research: Tenaci GA40

Het Nederlandse Ere Research heeft alweer een nieuwe wielset: de Tenaci GA40. “De snelste wielen voor de gravelbike, waarbij geen compromissen zijn gesloten op het gebied van materialen of ontwerp”, zegt Ere er zelf over. Kort en bondig: de nieuwe Ere Tenaci GA40 gravelwielen zijn van carbon, hebben een velghoogte van 40 mm, een haakloos profiel met een binnenbreedte van 26 mm en een gewicht van 1.555 gram.
Ere Tenaci GA40 gravelwielen

Nieuw: Ere Research Tenaci GA40 carbon gravelwielen.

Ere Research Tenaci GA40-gravelwielen: alle vakjes aangevinkt

De Nederlandse wielbouwer Ere Research, dat inmiddels vooral bekend is vanwege z’n racefietswielen, breidt z’n assortiment ook in rap tempo uit richting gravel. Met hun aluminium gravelwielen, de Tenaci GX23, reden we al. Nu is er ook een set gravelwielen in carbon; de Tenaci GA40. Deze wielen lijken alle vakjes aan te vinken. Allereerst zijn ze met een binnenbreedte van 26 mm lekker breed, met bovendien haakloze randen. Hoog zijn ze ook. Althans, met 40 mm en een doorwrocht profiel zijn ze dusdanig hoog, dat Ere Research voordelen bij de luchtweerstand durft te claimen. Uhh, boeien als je over een gravelpad aan het buffelen bent? Wel als je gravelen als competitiesport beoefent. Tot slot is de set met velgen van deze afmetingen met 1.555 gram behoorlijk licht.

Met nieuwe Ere Iona-naaf

De Ere Tenaci GA40-gravelwielen zijn voorzien van de nieuwe Ere Iona SL straight-pull naven. Ze zijn uitgevoerd met goed afgedichte lagers van SKF. Niet verkeerd voor natte en modderige graveltochen. De naven zijn uitgerust met een 36-tands star ratchet body voor snel aangrijpen. De Iona-naven zijn compatibel met bodies van Shimano, Campagnolo en SRAM XDR. Doordat – waar het kan – materiaal is weggehaald, zijn de naven prettig licht: slechts 100 gram voor de voornaaf en 235 gram voor de achternaaf. Voor het bevestigen van de remschijven heeft Ere gekozen voor de Centerlock-passing.

Ere Tenaci GA40 gravelwielen

De Ere Tenaci GA40-gravelwielen zijn voorzien van de nieuwe Ere Iona SL-naven.

Ere Tenaci GA40 ook met Classified Powershift-naaf

De Tenaci GA40’s zijn niet alleen beschikbaar met de nieuwe Ere Iona-naven, maar ook met de Classified Powershift-naaf. Deze naaf beschikt over twee versnellingen, waardoor je aan de voorkant met slechts één blad kunt rijden. Zo heb je de voordelen van een enkelvoudige 1x aandrijflijn met het brede versnellinsgbereik en de kleine tussenstapjes van een klassieke dubbel.

Drie kleuren

Ere biedt de carbon Tenaci GA40’s in drie verschillende kleuren: Satin Black, Glossy Black en Glossy Black/White. De prijs is € 1.399,- voor de versie met de Iona SL naven in voor- én achterwiel. De prijs van de set wielen met de Classified-achternaaf zijn niet medegedeeld. Ere’s Tenaci GA40 wielen zijn vanaf nu te koop bij de Ere-dealers of op ereresearch.com.

De Tenaci GA40’s zijn compatibel met bodies van Shimano, Campagnolo en SRAM XDR.

Ere Tenaci GA40 gravelwielen

De velgen van de  Tenaci GA40 zijn met een binnenbreedte van 26 mm lekker breed, met bovendien haakloze randen.

Ere Tenaci GA40 gravelwielen

Ere biedt de GA40’s in drie verschillende kleuren: mat met zwart, glanzend met wit en glanzend met zwart.

De wielen zijn ook leverbaar met Classified Powershift-naaf.

Bron: www.ereresearch.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments