Alweer een ecozadel van Selle Italia: Model X Green Comfort+ Superflow

Eco is een trend en ‘made in Europe’ ook. Afgelopen voorjaar gaf Selle Italia met z’n Model X Green Superflow een eigen draai aan beide trends, nu is er als aanvulling de Model X Green Comfort+ Superflow. Ook dit zadel wordt gemaakt in Italië met het volgens Selle Italia milieuvriendelijke Green-Tech-productieproces.

Selle Italia Model X Green Comfort+ Superflow

Als je Selle Italia heet, dan komen je zadel toch uit Italië? Was dat maar waar. Om de kosten te drukken zijn veel Italiaanse zadelmakers afgelopen decennia uitgeweken naar het Verre Oosten. Selle Italia? Zeg maar Selle Cina! Dat komt wellicht onaardiger over dan ik het bedoel. Want laten we eerlijk zijn, van wat er op en aan onze fietsen zit komt er meer wel dan niet uit het Verre Oosten. De gehele fietsindustrie doet eraan mee.

Gelukkig krijgt een groot aantal Europese fietsbedrijven niet alleen steeds meer oog voor de effecten van hun activiteiten op het milieu, maar hecht ook steeds grotere waarde aan productie in eigen land. Zo publiceerden we onlangs nog een test van een milieuvriendelijk, ‘made in Germany’ fietszadel van SQlab. En nu brengt ook Selle Italia zadels die het milieu minder zou belasten en geheel gemaakt worden in… Italië. De zadelmaker poogt daarmee twee vliegen in één klap te slaan: minder afhankelijkheid creëren van de fabrikanten in het Verre Oosten en meer controle realiseren over de ecologische impact van z’n producten.

Selle Italia Model X Green Comfort+ Superflow

Minder schadelijke lijm en polyurethaan

Het nieuwste groene model is de Selle Italia Model X Green Comfort+ Superflow, dat geproduceerd is met het zogenaamde Green-Tech. Dat is een volautomatisch productieprocedé waarbij geen schadelijke lijmen en polyurethaan toegepast worden. De slechts drie (!) onderdelen waaruit het zadel bestaat worden mechanisch, zonder verontreinigende hechtmiddelen, met elkaar verbonden. Het gaat hierbij om een geïntegreerde schaal-onderstelcombinatie, met op de contactpunten met de zadelpen twee hoogwaardige stalen stangetjes. Het zadeldek en de vulling vormen eveneens één geheel. ‘Total Gel’ noemt Selle Italia dit. Het spul zou ook een antibacteriële behandeling ondergaan hebben.

Selle Italia Model X Green Comfort+ Superflow

Volgens z’n recente persbericht is de Model X Green Comfort+ Superflow bij uitstek geschikt voor fietsers en e-bikers die lange afstanden afleggen en streven naar maximaal zitcomfort. Kost het in veel gevallen extra geld als je een early adopter van nieuwe technologie wilt zijn, de Green-Tech van Selle Italia maakt een zadel, ondanks de productie in Italië, juist goedkoper. De Model X Green Comfort+ Superflow kost namelijk slechts 59,90 euro. Het zadel meet 145 mm x 245 mm en weegt 415 gram.

Voor meer informatie: www.selleitalia.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments