BBC: Challenge Bart Brentjens

Veloziner Gène Rekko reed gisteren de Bart Brentjens Challenge en daagde daarmee onze Olympisch kampioen van meer dan een deccenium geleden uit… hij vertelt over zijn belevenissen:

Na wat Belgische marathons in het voorjaar, de Sella Ronda in Italië, de Willingen Marathon in Duitsland, de Sudety MTB chalenge in Polen en de Cristalp in Zwitserland, was het het seizoen voor mijn gevoel nog niet ten einde. Nadat ik wat twijfelde heb ik me uiteindelijk toch nog ingeschreven voor de Bart Brentjens Challenge. De route loopt over bekend terrein, ik woon immers in de omgeving.

Deze editie zou geen snelle worden. De regen van de afgelopen week zorgde voor modder, veel modder. Van de vieze vettige klevige modder tot de natte papmodder. De afgelopen weken heb ik meerdere malen nog stukken van de route gereden om te verkennen, maar toen was de route niet zo kapot gereden. Als +200 fietsers en wat tractors je voor gaan, maakt dat meer kapot dan je lief is…

Na de eerste klim kwam het eerste slurpige modderstuk. Alle hoop op gangbare route was in één trap verdwenen. De route was aangepast en eigenlijk was dat Belgische stuk helemaal niet nodig. Het was zwaar zat door die natte condities. Long story short: na 4:37 was het weer voorbij. Uiteindelijk ben ik toch nog redelijk tevreden over de tijd, zeker gezien deze omstandigheden. Al hoop ik wel nog eens ooit onder de 4:30 te duiken.. ooit. Net als de winnaar van deze editie, Ramses Bekkenk, die het parcours ‘iets’ sneller aflegde dan ik.

Gène

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Exar
Exar
11 jaren geleden

Ondanks de uitbundige hoeveelheid modder toch je helm mooi wit weten te houden. Hulde!

Dennis
Dennis
11 jaren geleden
Reply to  Exar

En wat te bedenken van zijn nummerbordje!

Exar
Exar
11 jaren geleden
Reply to  Dennis

Opvallend schoon. Is dit hele verhaal een hoax?

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden
Reply to  Exar

You’re on to something… Er staat ‘Veloziner’, maar zie jij VZ kleding?

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden
Reply to  Exar

Tja, ik zou em ook niet ECHT rijden in dergelijke omstandigheden. Een keer was genoeg.

@Gene: bravo! Ik zie dat je als 4e ’toerder’ geklasseerd bent. Wel gaaf dat er een toer-klassement is… ;)

Gene
Gene
11 jaren geleden

Na een paar dagen weg, wordt mijn verhaal in twijfel getrokken?

Het Velozine shirt heb ik wel degelijk, maar bewaar ik liever voor de mooi weer dagen ;) Ik ben trouwens rijdend gespot. Het stuurbordje heb ik mooi schoon geveegd, voor de sportograf foto’s.

Die klassering was trouwens eerst nog een plek beter, maar een vrouwelijke “Eric” heeft zich er tussen gewurmd. Het wordt dus tijd voor een licentie.

[imgcomment image[/img]

Exar
Exar
11 jaren geleden

Mooi in het wiel van Monique gedoken! Ging het nog een beetje met die starre vork, of was het overal zo glad dat het weinig meer uitmaakte?