Beste mensen, beste wensen!

Alhoewel het vuurwerk op plaatsen nu al talrijk te horen is, is het jaar nog niet voorbij. Het jaar telt toch echt nog een paar uurtjes. Voor velen staan de laatste dagen van het jaar synoniem voor tradities en een blik op het verleden en de nabije toekomst.

Bij de overgang naar een nieuw jaar horen ook de bekende ‘goede voornemens’. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik persoonlijk niet zo van dat soort zaken ben. Althans, ‘goede voornemens’ ansich wel, maar ergens is het raar om dat slechts één keer per jaar te doen… Laat ik het anders zeggen: voor goede voornemens is er altijd tijd en het limiteert je vooral wanneer je die slechts voor je houdt tot het begin van het nieuwe jaar. Dat zelfde geldt voor de momenten van bezinning, reflectie en terugblikken op het bijna voltooide jaar. Net als een verjaardag is een verandering van jaartal een cijferkundig gegeven, geen dag des oordeels. Toch heeft de mensheid de neiging sterk in jaartallen te denken, het vormt een patroon en helpt herinneringen van gedane zaken orde te geven.

Goed, tot zover mijn persoonlijke filosofische benaderingen van oud- en nieuwjaar. Het nu al horen van het vuurwerk markeert dat we toch echt met de laatste uren van 2011 bezig zijn en hoewel dat dramatischer klinkt dan het werkelijk is, realiseer ik me tegelijkertijd dat jaar met het getal 2011, toch wel een bijzondere plek in mijn herinnering in zal nemen.

Begin dit jaar namen Coen en ondergetekende het besluit om een warm nest te verlaten en een andere koers te gaan varen. Na maanden van voorbereiden zag op 15 juli Velozine officieel het eerste levenslicht en begon een nieuw avontuur. Een avontuur dat ons veel energie kost, maar ons dat tegelijkertijd ook geeft.

Van meet af aan zagen we ons gesteund door vrienden van binnen en buiten de fietsscene én -industrie en hebben we in korte tijd al gevolg kunnen geven aan onze ambities. Zo stond er bijvoorbeeld al snel een delegatie klaar voor een bezoek aan de EuroBike, konden we op een forse ploeg rekenen voor de Bikemotion en voor het maken van diverse reviews en specials.

Nog voor het überhaupt kunnen creëren van redactionele content konden we ook al rekenen op de steun van een brede groep mensen. Zo waren er diverse brainstormsessies over de in te zetten koers en de naamgeving. De aantekeningen van deze sessies zijn inmiddels al mooie memorabilia geworden. Het creëren van een huisstijl en daarna de opzet van de website was een proces op zich en ook daar konden we rekenen op de input en het werk van een aantal professionele creatievelingen.

Het is dan ook aan al deze mensen te danken dat we staan waar we nu staan! Het is ondoenlijk om iedereen persoonlijk hiervoor in dit artikel te bedanken, met daarbij het risico dat ik ook maar één iemand zou vergeten. Toch langs deze weg een grote dank uitgesproken aan zij die dit aan gaat!

Op naar 2012!
Terwijl het vuurwerk hier nog altijd onverminderd doorknalt en het nog steeds geen 2012 is, zijn we inmiddels al wel wéér een stukje dichter bij het tweede jaar dat we met Velozine op pad zullen zijn.

Hoewel Velozine als concept en website nog in zijn kinderschoenen staat en de voorbije maanden vooral bestaan heeft bij de gratie van de redactionele content en de onophoudelijke ondersteuning van de eerste ‘harde kern’ bezoekers, zal in 2012 de site verder uitgebreid worden met meer functionaliteit voor jullie als lezer én gebruiker. Dit zal onder meer vorm krijgen via de uitbouw van het activity-deel en redactionele content in beeld en geluid.

Waar 2011 in het teken stond van de totstandkoming kijken we nu met plezier uit naar 2012, het jaar waarin we letterlijk meer meters kunnen gaan maken. Vooral méér fietsen en méér content!

Hmm… maak ik toch nog ‘goede voornemens’ op oudjaar…

Enfin, namens vriend en medeoprichter Coen wensen ik iedereen

 

 een plezierrijk, fietsrijk en vooral gezond 2012!

 

Of zoals een fantastische band het ooit zo treffend wist te verwoorden in een lied:

Happy New Year!

Jeroen

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
12 jaren geleden

Ook Happy new year aan de crew van Velozine. Mogen we nog veel artikelen lezen van hun hand en veel foto’s bewonderen. Enne, die clip kan echt niet hoor!

Ninko
Ninko
12 jaren geleden

Mooi geschreven en jullie ook Happy Newyear, maar dieje muziek….

Mark
Editor
Mark
12 jaren geleden

Happy new year Velozine! en ABBA hoort erbij. :)

Tjeerd
Tjeerd
12 jaren geleden

Na 30 sec abba marteling kun ik er niet meer tegen. Hopelijk in 2012 nog heel veel zin en onzin. ;-) Happy new year!

Roel
Roel
12 jaren geleden

Beste wensen allemaal!

Sven
Sven
12 jaren geleden

Happy newyear everybody! Dat het een velo-vol jaar mag worden :)

k@tze
k@tze
12 jaren geleden

OMG! ben ik bij Video Friday terecht gekomen? Oh nee, nou dan, allemaal nog de beste wensen voor 2012! Dat we weer veel mogen biken in vele mooie oorden.